Hlavní obsah

Na Slováky navnadí české hokejisty pizza

PARDUBICE

Před důležitým zápasem se Slovenskem si mladí čeští hokejisté užívají na mistrovství světa do dvaceti let zasloužený den volna. V pátek po poledni pouze v pardubické ČEZ Areně absolvovali hodinový trénink, zbytek dne měl patřit regeneraci sil na sobotní „bratrovražedný souboj“ o bytí či nebytí v boji o medaile. Potřebný klid hráčům i celému týmu dopřeje zázemí penziónu Parkúr v Hrobicích u Pardubic.

Článek

Malebné ubytování mimo Pardubice vybrali zástupci týmu už před šampionátem právě pro to, aby byli hráči v naprostém klidu. "Není to tam samozřejmě úplně uzavřené, ale jsme tu především kvůli hokeji a to si teď musíme dát do hlavy. Mistrovství světa je vrchol sezóny, tak se na to musíme soustředit,“ řekl Sport.cz generální manažer reprezentace Jaroslav Vlasák.

„Necháme hráče, aby si odpočinuli. Bude jenom jeden takový malý mítink, možná budeme sledovat zápas Slováků na videu. Především ale budou hráči regenerovat,“ řekl o pátečním programu národního týmu trenér Miloslav Hořava. Ten už pro zápas se Slovenskem nemůže počítat s obráncem Jiřím Suchým, jenž v zápase s Dánskem utrpěl zlomeninu kůstky v nártu a dostal na nohu sádru. Měl by ale i nadále zůstat s týmem.

Suchý by si tak měl se svými spoluhráči v pátek pochutnat na neobvyklé večeři. „Každý máme objednanou pizzu, bude to příjemná změna jídelníčku,“ prozradil po pátečním tréninku brankář Michal Neuvirth. „Odpoledne si asi budeme moci nakoupit ve městě nějaké sladkosti a večer nejspíše skoukneme nějaké filmy na dvd,“ nastínil Neuvirth večerní odreagování.

Reklama