Hlavní obsah

Jako Patera s Procházkou nejsme, říká Voráček o souhře s Frolíkem

PARDUBICE

Proti Kanadě nastoupili Jakub Voráček a Michael Frolík každý v jiném útoku a neprosadil se ani jeden z nich. S Dánskem dali trenéři obě útočné hvězdy českého týmu na mistrovství světa dvacetiletých dohromady a byly z toho tři branky za úvodních čtrnáct minut. Frolík proti Dánům zaznamenal první hattrick šampionátu a je druhý v kanadském bodování turnaje, Voráček mu na dvě z branek přihrál.

Článek

„Kuba je vynikající hráč, už ze začátku jsme trochu počítali s tím, že bychom mohli nastupovat spolu. Ale trenér se rozhodl jinak,“ vykládal po zápase s Dánskem Frolík. „Proti Kanadě jsme pak nevstřelili ani branku, takže se musely udělat nějaké změny v sestavě. Udělaly se a vyhráli jsme 5:2, takže to bylo asi dobré rozhodnutí,“ dodal pro Sport.cz Voráček, jenž měl pro svého spoluhráče také jen slova chvály.

Setkávají se i v zámoří

„Michal je super střelec, který umí dát gól. Dvakrát jsem mu nahrál a dvakrát to perfektně trefil,“ pokračoval Voráček, jenž se s Frolíkem zná už z kladenské juniorky. „Hráli jsme párkrát ještě s Jirkou Tlustým, to byla slušná lajna. Sice jsme těch zápasů spolu nehráli tolik, abysme o sobě věděli naslepo tak jako Patera s Procházkou, ale dokážeme si vyhovět,“ usmíval se Voráček.

V roce 2006 se jejich cesty rozešly, oba se vydali hledat štěstí do zámoří a teď proti sobě už druhým rokem nastupují v quebecké juniorské lize. Voráček nastupuje za Halifax Mooseheads, Frolík za tým Rimouski Oceanic. „Ale vždycky když Rimouski přijedou do Halifaxu, tak třeba zajdeme na večeři nebo něco podnikneme,“ potvrzuje Voráček, že jejich přátelství trvá i za oceánem.

Budou spolu hrát i proti Slovensku?

Ke společné souhře v reprezentaci jim také „pomohlo“ zranění Davida Květoně, který si v zápase s Kanadou narazil rameno a proti Dánsku vypadl ze sestavy. Ačkoliv ještě v pátek neabsolvoval s týmem trénink, proti Slovensku by se mohl vrátit a dvojice Voráček-Frolík by se možná znovu roztrhla.

„Zatím jsem o tom nepřemýšlel. Sedneme si a s kolegy se teprve rozhodneme, co dál,“ zůstává tradičně tajemný kouč Miloslav Hořava. Pro Voráčka s Frolíkem však měl po zápase s Dánskem jen slova chvály. „Bylo vidět, že jsou to výborní hráči, zápas proti Dánsku vlastně celý rozhodli,“ dodal.

Reklama

Související témata: