Hlavní obsah

Hokejista Sklenář: Gólové akce skvěle připravili spoluhráči

Český reprezentační útočník hokejistů do dvaceti let Jakub Sklenář v důležitém zápase proti Slovensku dvakrát skóroval a pomohl tak k vítězství svého týmu 5:2. Se svými spoluhráči z útoku jsou skvěle sehraní. "Naše lajna je pohromadě od startu přípravy," vidí důvod Sklenář. Do utkání byli Češi podle jeho slov nažhavení, zato Slováci se mu zdáli ustrašení.

Článek

K důležité výhře nad Slováky přispěly dva vaše góly, jak jste je viděl?

Na úvodní trefu mi Pavel Kuběna bezvadně nahrál, to by byl hřích nevyužít. Před gólem na 4:0 zase Jirka Ondráček skvěle přesprintoval slovenského obránce, já dojížděl za ním a už mi stačilo jen ťuknout do odraženého puku. Prostě obě akce skvěle připravili spoluhráči.

Kde se vzala parádní souhra vaší řady?

Naše lajna je pohromadě od startu přípravy. Vyhovíme si, všichni tři jsme takoví dříči, kteří jdou do každého střídání po hlavě. Snažíme se nic nevypustit, důsledně bránit i forčekovat. Pro mne je letos těžké prosadit se do extraligové sestavy Slavie, takže šampionát beru jako vrchol sezóny. V Havlíčkově Brodě na hostování zase nemám moc střelecké štěstí, o to víc nyní těší reprezentační trefy.

Pro oba celky šlo v sobotu o existenční zápas, pracovaly i nervy?

Šli jsme do utkání správně nažhaveni, v kabině bylo cítit takové zdravé napětí a moc pomáhají i skvěle fandící diváci. Spíš Slováci se mi zdáli rozklepaní a dezorientovaní v obraně, tam jim to vázlo. Ve třetí třetině jsme sice udělali zbytečné fauly, což jim umožnilo snížit, ale brzy jsme dali pátý gól a zápas dovedli k vítězství.

Můžete silvestrovský zápas se Švédy hrát už klidněji?

Každé utkání turnaje je důležité. Biftekem k večeři jsme oslavili postup ze skupiny a proti dosud neporaženému soupeři můžeme nastoupit uvolněně. Rádi bychom se udrželi na vítězné cestě. Nejdůležitější bude uspět s nimi v osobních soubojích a zahrát dobře z obrany.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články