Hlavní obsah

Šampionát dvacítek skončil i pro Květoně, musí na operaci

PARDUBICE

Po zranění obránce Jiřího Suchého postihla českou hokejovou reprezentaci do dvaceti let na mistrovství světa v Pardubicích a Liberci další ztráta. Útočník David Květoň si už v prvním zápase s Kanadou poranil rameno a ačkoliv vedení týmu doufalo, že se dá do pořádku, pozdější vyšetření odhalilo přetrhané vazy. Do dalších zápasů šampionátu tak už Květoň nenastoupí.

Článek

Květoň nehrál už v zápasech s Dánskem a Slovenskem, trenér Miloslav Hořava však stále doufal, že by se mohl dát dohromady. Jenže v neděli po poledni třinecký útočník sledoval trénink čekých hokejistů jen ze střídačky a krátce poté novinářům potvrdil krutý verdikt lékařů. "Mám přetrhané vazy, na turnaji končím," hlásil smutně.

Jen těžko přemáhal zklamání, zatím ani nedokázal říci, jestli s týmem zůstane. "Nevím. Záleží, kdy půjdu na operaci. Budu volat do Třince a musím se nějak domluvit. Klub asi bude chtít, abych to absolvoval co nejdřív," řekl hráč, jenž měl společně s Frolíkem a Voráčkem patřit mezi největší hvězdy českého týmu.

To zranění byla moje hloupost

"Hodně mě to mrzí, ale už s tím prostě nic nenadělám. Takový je sport, takový je hokej, musím se s tím nějak vyrovnat," vykládal tiše. Zákrok, který jej o šanci na turnaji zazářit připravil, si moc dobře vybavil. "Vybavuju si to moc dobře, byla to moje chyba... Zbytečně jsem se sehnul a Stamkos mě zespodu narazil na mantinel. Byla to moje hloupost," sypal si popel na hlavu.

Zítra hraje česká reprezentace se Švédskem, které nás na loňském šampionátu vyřadilo ve čtvrtfinále. "Tehdy nám dali rychlé góly, bylo to proti nim dost těžké," vzpomínal jeden z aktérů zápasu Květoň a přidává recept na odvetu. "Mohl by se nám povést dobrý vstup do třetiny jako v minulých zápasech. Pak to chce vydržet s nimi v bruslení a nečekat na to, co udělají. Doufejme, že to vyjde," dodal na závěr.

Reklama