Hlavní obsah

Frolík: Vím, že moje vyloučení bylo zbytečné

Proti Dánsku se Michael Frolík blýsknul hattrickem, v dalším zápase pak důležitým gólem zabrzdil odpor Slovenska. V utkání se Švédy se kapitán české reprezentace na mistrovství světa do dvaceti let do statistik zapsal pouze jedním vyloučením. Zato takovým, které výrazně dopomohlo soupeři k celkovému vítězství. „Bohužel jsme do toho zápasu vstoupili trochu mrtvě,“ vykládal Frolík po utkání.

Článek

Bylo těžké jít do zápasu s tím, že byste museli Švédy porazit o hodně branek, aby se nějak změnilo vaše postavení ve skupině?

Věděli jsme, že k jistotě semifinále bysme je museli porazit asi o pět nebo šest gólů, jinak to nic neřešilo. Ale my jsme se snažili jít do toho zápasu s tím, že chceme vyhrát. Ať do dopadne, jak to dopadne.

To se ale nestalo, neopakoval se ani tradiční nástup českého týmu...

Bohužel jsme do toho zápasu vstoupili trochu mrtvě, ale to se stává. Možná to bylo už únavou. V úterý si zkusíme odpočinout a připravit se na čtvrtfinále.

Hráli jste hodně přesilovek, proč se vám znovu moc nedařily?

Snažili jsme se hodně střílet, ale Švédové velmi dobře střely blokovali. Vždycky jsme je jen nastřelili a oni vyhodili puk.

Na začátku druhé třetiny jste se nechal vyloučit a dopřál tak soupeři přesilovku pět na tři. Než jste se mohl pořádně zapojit do hry, tak Švédové dvakrát skórovali...

Dostali jsme vlastně dva góly. Sotva jsem naskočil na led, tak jsme inkasovali podruhé. Byl jsem z toho samozřejmě smutný a taky naštvaný na rozhodčího. Trenér mi nic neřekl, ale sám vím, že to bylo zbytečné.

Vybavujete si, co přesně se stalo před tím vyloučením?

Je pravda, že ten kluk měl puk a já ho trochu popostrčil. On byl takový menší a neustál to, bohužel z toho bylo vyloučení. A docela přísné.

Ve čtvrtfinále budete hrát proti Rusku, jaký to bude zápas?

Zítra to budeme hodně probírat, zkoukneme video jakým stylem hrají. Hodně jsem je sledoval v Kanadě, když hráli s Kanadou sérii těch zápasů. Určitě je to dobrý tým, ale mají trochu horší gólmany, což by mohla být naše výhoda.

Vy jste už na čtvrtém juniorském MS. Asi vám už ani nepřijde, že je Silvestr?

Určitě je to takové zvláštní... Ale nedá se nic dělat, musíme to brát jako profesionálové. Silvestr je pro mě jen možnost dát si takovou malou večeři a jít spát... Budeme na pokoji a odpočívat, abysme byli fit pro čtvrtfinále. Trenér říkal, že ani žádný přípitek nebude. Jenom si popřejeme mezi sebou.

Reklama

Související témata: