Hlavní obsah

Voráček chce uspět, pro sebe i pro lidi

Klíčový zápas čeká ve středu českou hokejovou dvacítku. Ve čtvrtfinále změří v Pardubicích síly s Ruskem a jen vítěz bude mít šanci bojovat o medaile. Protrhnout střeleckou smůlu chce útočník Jakub Voráček, který si na turnaji zatím připsal jen pět přihrávek. „Snad si ten gól schovávám na klíčovou chvíli,“ doufá Voráček v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Jak jste prožili příchod roku 2008?

Na pokoji jsme sice s Frolíkem vydrželi do půlnoci u televize, ale žádné popíjení. Jen jsme si popřáli, tím to skončilo. Většina kluků už v té době spala. Vlastně ani o nic nejde, změnilo se jen číslo na konci letopočtu. Jsme tu kvůli hokeji a chystáme se na klíčový duel s Ruskem.

Co by na soupeře v boji o semifinále mělo platit?

Uplatnit týmový projev, nastoupit do toho utkání na sto procent, semknout se a odehrát to soustředěně z obrany. Rusové jsou nesmírně silní, o tom není sporu a mají talentované hráče, ale jako favorit mohou být pod tlakem. Snad fanoušci zase vytvoří úžasnou atmosféru. Chtělo by to dát rychle gól, Rusové by pak znervózněli a začali hrát sami na sebe. Chceme je porazit a uspět, pro sebe i pro lidi.

Vy jste na šampionátu už na pět branek přihrál, ale sám jste ještě gól nedal. Netrápí vás to?

Není vůbec podstatné, kdo střílí branky. Chceme uspět jako tým a nemá smysl ohlížet se na statistiky jednotlivců. Já mám i v zámoří víc nahrávek, tady jsem s Kanadou nedal brejk, proti Švédům mi zase ve vyložené šanci sjel puk, snad si ten gól schovávám na klíčovou chvíli. Ve dvou důležitých zápasech mi to tam nespadlo, tak věřím, že to vyjde do třetice. Nejlépe hrajeme, když víme, že musíme, a ta chvíle právě přichází.

Reklama

Související témata: