Hlavní obsah

Proti Rusům se měly využít hlavně přesilovky pět na tři

PARDUBICE

Dvě neproměněné přesilové hry v pěti proti třem v první třetině rozhodly podle hráčů i trenéra Miloslava Hořavy o porážce českých hokejistů s Ruskem ve čtvrtfinále mistrovství světa do dvaceti let v Pardubicích. Příčin toho, proč na české juniory zbyl před domácím publikem jen zápas o páté místo, však bylo více. Například fakt, že za celý středeční zápas vyslali na ruskou branku pouze třináct střel.

Článek

„Před zápasem jsme si řekli, že chceme víc střílet, nahazovat puky do třetiny a napadat hráče soupeře. Nevyšlo to, za první třetinu jsme měli čtyři střely a z toho se góly dát nedají. Podle mě jsme měli začátek lepší, ale tím, že jsme nehráli jednoduše a nestříleli na bránu, se to zlomilo. Rusové hráli jednoduše, my jsme se s tím moc ´drbali´ vzadu,“ vykládal po zápase útočník Radek Meidl. „Prohráli jsme důležitý zápas na mistrovství světa, je to takový menší neúspěch,“ dodal.

Trenér Hořava však malou střelbu svým hráčům nevyčítal. „Dokážu se vžít do jejich situace, kdy na ně dopadla nervozita před domácím publikem. Věřím, že si z toho vezmou ponaučení, nemám hráčům co vyčíst,“ tvrdil. „Mě to hodně mrzí kvůli fanouškům, myslím, že jsme nehráli zase tak špatně. Jenže jsme udělali dvě individuální chyby, které proti Rusům v zápase jako čtvrtfinále být nemohou, a oni to potrestali,“ neskrýval zklamání Jakub Voráček.

Voráček: Nějaký gól se měl dát

Po druhé třetině se výkon českého týmu zlepšil, ale na obrat už to nestačilo. „Rozdíl dvou branek v hokeji pořádně nic neznamená. Jenže pak jsme dostali další gól a pak už to asi neustáli,“ pokračoval talentovaný útočník Halifaxu. „Do třetí třetiny jsme zkoušeli ještě útoky různě přeházet, hráči dali do zápasu ještě zbytek sil, které měli. Hráči opravdu odevzdali maximum,“ dodal Hořava.

„Ze začátku jsme na ně chtěli vlítnout, ale to se nepovedlo. Já si myslím, že rozhodlo to, že jsme nedali ani jeden gól z přesilovek pět na tři,“ vrátil se k samotnému úvodu zápasu brankář Michal Neuvirth. „Nějaký gól se měl dát. Ale přece kvůli tomu, že nedáme gól v přesilovce pět na tři, tak se nemůžeme sesypat. Je to škoda, zvláště doma. Dali jsme do zápasu všechno, dám ruku do ohně za každého hráče. Bohužel to nevyšlo,“ uzavřel Voráček.

Reklama

Související témata: