Hlavní obsah

Dvacítka chce sázet na týmový výkon, do zámoří odletí 29 hokejistů

PRAHA

Bez přehnaných očekávání, ale rozhodně ne se sklopenou hlavou, tak vyhlíží nadcházející mistrovství světa v Kanadě česká hokejová reprezentace do dvaceti let. Tým zamíří do dějiště šampionátu v městech Saskatoon a Regina už ve čtvrtek ráno a před začátkem turnaje sehraje zápasy s USA a Kanadou. Do samotného MS pak vstoupí 26. prosince v utkání proti Švédsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér juniorské reprezentace Jaromír Šindel

Článek

Trenér Jaromír Šindel musel v posledních dnech počítat ztráty. "Stabilní místo měli mít Hafenrichter a Buchtele, ale pro vážné zranění odpadli. Ale ani na jedné z pěti akcí jsme se nesešli tak jak bysme si představovali. A dát dohromady konečný kádr složený ze sedmi soutěží, také nebylo jednoduché," postěžoval si.

V týmu, který ve čtvrtek odletí do zámoří, je nakonec 29 hokejistů včetně tří brankářů. "Naše představa je, že po přípravných utkáních s USA a Kanadou tým dva hráči opustí. Ale pravděpodobně zůstanou s týmem," prohlásil Šindel, jenž chce mužstvo připravit na dobrý vstup do turnaje.

Ten jeho hráči absolvují 26. prosince v Regině zápasem se Švédskem, stříbrnému celku z posledního MS. "Švédové mají velice silné mužstvo, ale hráči si během sezóny vyzkoušeli, že se s nimi dá hrát. Každý zápas začíná 0:0 a soupeř musí svoji roli favorita teprve prokázat," tvrdí kouč optimisticky.

Šindel chce, aby mužstvo fungovalo jako soudržný tým a nedělilo se na hráče ze zámoří a Evropy, tak jak tomu někdy v minulosti bývalo. "Já myslím, že týmová parta je výborná a mezi kluky z Kanady i těmi, co hraí doma, by neměl být problém," myslí si útočník Jan Káňa. "Hráč, který bude mezi ostatní stavět bariéry, mužstvo opustí," varuje Šindel.

Evropská část reprezentační dvacítky se sešla v úterý ve Slaném, ve čtvrtek hráči odletí do zámoří. V Regině je čeká soustředění a dvě přípravná utkání proti USA a Kanadě. Ve skupině mistrovství světa narazí kromě Švédska ještě na Finsko, Rakousko a Rusko.

Nominace reprezentace do 20 let na MS:
Brankáři: Pavel Francouz (Plzeň), Filip Novotný (Sparta Praha), Jakub Sedláček (Zlín)
obránci: Jakub Jeřábek (Plzeň), Michal Kempný (Kometa Brno/Třebíč), Jan Látal (Kladno), Vladimír Roth (Slavia Praha), Tomáš Voráček (Vítkovice), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Jaroslav Kružík (Kingston/OHL), Adam Sedlák (Peterborough/OHL), Radko Gudas (Everett/WHL), Andrej Šustr (Youngstown/USHL)
útočníci: Tomáš Doležal, Michal Poletín (oba Slavia Praha), Tomáš Kubalík, Andrej Nestrašil (oba Victoriaville/QMJHL), Robert Kousal (Pardubice), Jan Kovář (Plzeň), Jan Káňa (Vítkovice/Třebíč), David Ostřížek (Třinec), Michal Hlinka (Chicoutimi/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville/QMJHL), Roman Horák (Chilliwack/WHL), Štěpán Novotný (Swift Current/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie/OHL)

Reklama