Hlavní obsah

Dvacítka porazila Američany v nájezdech, čeká ji ještě generálka s Kanadou

MOOSE JAW

Česká hokejová reprezentace do 20 let porazila v přípravném zápase před juniorským mistrovství světa tým USA 3:2 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl Michal Hlinka, jenž jako jediný proměnil svůj pokus. Velkou zásluhu na výhře českého mužstva měl brankář Jakub Sedláček, který si připsal 42 úspěšných zákroků a byl vyhlášen hráčem zápasu.

Článek

Svěřencům trenéra Jaromíra Šindela se vydařil vstup do utkání a již po 69 vteřinách se dostali do vedení, když se gólově prosadil Tomáš Kubalík. Američané, pro které byl duel generálkou na MS, ve druhé třetině v přesilové hře vyrovnali. Češi se ale díky Hlinkovi ještě ve druhé části dostali do vedení.

Soupeř znovu dokázal odpovědět a utkání i díky výbornému Sedláčkovi dospělo do prodloužení. Zlínský gólman podržel své spoluhráče i ve dvojnásobné přesilovce USA a dařilo se mu také při nájezdech, ve kterých jej nepřekonal ani jeden z trojice Američanů. Na české straně se trefil Hlinka.

Český tým čeká před startem šampionátu ještě jedno přípravné utkání. Dnes v noci evropského času nastoupí proti hlavnímu favoritovi turnaje Kanadě.

Reklama

Související témata: