Hlavní obsah

VIDEO: Hraško drtil Kanaďany, Slovákům to však k vítězství nestačilo

Ani Slováci nebyli pro rozjeté kanadské hokejisty na juniorském mistrovství světa složitější překážkou, nicméně jedno jméno si zřejmě domácí borci dobře zapamatují. Osmnáctiletý obránce Peter Hraško je sice co do vzrůstu nejmenším hráčem ze slovenské soupisky, jenže proti drsným Kanaďanům si nebral vůbec servítky. Naplno jeho tvrdost pocítili hlavně domácí hvězdy Jordan Eberle a Tyler Hall.

Foto: ČTK/AP

Slovenský obránce Peter Hraško v souboji s Kanaďanem Hallem

Článek

Hraškovy okamžiky "slávy" nastaly ve druhé třetině zápasu. Nejprve v sedmé minutě uprostřed kluziště sestřelil rozjetého Eberleho a hned o čtyři minuty později přes jeho bodyček přeletěl v pravém rohu kluziště Taylor Hall. "Mám pocit, že jsem letěl vzduchem dobré dvě vteřiny, nebylo to zrovna k popukání," vykládal po zápase kanadským médiím Hall.

"Slováci hráli hodně tvrdě, hlavně ta jejich šestnáctka létala po ledě celý večer jak šílená," komentoval projev právě Hraška, jenž nosí číslo 16 na dresu. Ani ošklivě vypadající zákrok ale s kanadským borcem neotřásl a ještě do konce druhé třetiny Hall dokonal do slovenské sítě hattrick. Kanada nakonec vyhrála 8:2.

Hraško teprve před měsícem oslavil osmnácté narozeniny. Letošní sezónu začal ve Zvolenu, ale v polovině listopadu přešel do týmu HK Orange 20, kde se soustředí slovenská reprezentace do 20 let hrající pravidelně slovenskou extraligu.

Reklama