Hlavní obsah

Mladí hokejisté na rozloučenou vyhráli

SASKATOON/PRAHA

Alespoň jedno ceněné vítězství získali čeští hokejisté na MS hráčů do 20 let v Kanadě, když v zápase o konečné sedmé místo i díky Kovářově hattricku porazili Slováky.

Foto: ČTK/AP

Čeští hokejisté do 20 let oslavují jednu z branek

Článek

„Chtěli jsme na šampionátu dopadnout daleko lépe, minimem měla být elitní šestka. Jenže povedla se vlastně jen ta tečka. I při ní šlo o prestiž, výhra na rozloučenou trochu tiší velikost našeho zklamání,“ přiznal trenér Jaromír Šindel, jenž nechal chytat náhradníka Francouze.

Toho však překvapilo Illovo zasunutí puku za čáru po objetí branky, naštěstí Roth brzy v početní výhodě ranou od modré čáry vyrovnal. Ve všech dalších gólech už měl prsty Kovář. Nejprve sím prokličkoval obranou, aby blafákem přelstil i gólmana a když Slováci skórovali z rychlého protiútoku, nerozhodný stav vydržel díky agilnímu plzeňskému mladíkovi jen 37 vteřin. Vzápětí přinesla zvýšení jím řízená přesilovková kombinace a když se v 56. minutě Kovář trefil i potřetí, česká dvacítka zpečetila skalp nedisciplinovaného soupeře.

MS hráčů do 20 let v ledním hokeji:
Česká republika - Slovensko 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky: 31., 37. a 56. Kovář, 10. Roth, 39. Kubalík – 8. Illo, 37. Mlynarovič, hlavní rozhodčí Olenin (Rus.) a Piechaczek (Něm.), vyloučení 1:7, využití 2:0, 4432 diváků, třetiny 1:1, 3:1, 1:0.
Česko: Francouz – Gudas, Kempný, Roth, Jordán, T. Voráček, Jeřábek, Šustr – J. Káňa, Knotek, Š. Novotný – R. Horák, Nestrašil, T. Doležal – Kousal, Kubalík, J. Kovář – Poletín, Ostřížek.
Slovensko: Halász (39. Čiliak) – Štajnoch, Rais, Šiška, Marinčin, Hraško, Jankovič, Jaborník – Tatar, Viedenský, Pánik– Bakoš, Hudáček, A. Šťastný – Mlynarovič, Illo, Gašparovič – Grosaft, Gerhát, Vandas – Lapšanský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články