Hlavní obsah

Hokejová dvacítka vstupuje do MS proti Norsku, pak ji čeká Kanada

PRAHA

S papírově slabším soupeřem vstoupí čeští hokejisté do mistrovství světa hráčů do 20 let ve Spojených státech amerických. V noci z pondělí na úterý čeká svěřence trenérů Přerosta a Fischera tým Norska. Na odpočinek poté budou mít jen několik hodin, v úterý od desíti večer totiž přijde nejnáročnější zkouška - zápas s reprezentací Kanady, hlavním aspirantem na titul.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální manažer a šéftrenér reprezentace Slavomír Lener (vlevo) a trenér českých hokejistů do dvaceti let Miroslav Přerost.

Článek

Norsko se vrací na mistrovství světa do 20 let po čtyřleté pauze a proti Čechům bude spoléhat především na talentovaného brankáře Larse Voldena, jehož výkony vytáhly mezi elitu norskou dvacítku i tým do 18 let. "Doufáme, že vyhrajeme alespoň jeden zápas v základní skupině," prohlašuje gólman, který působí v hokejově vyspělejším Finsku.

S norským hokejem má zkušenosti hlavní kouč českého výběru Miroslav Přerost, který před lety působil jako trenér v Lillehammeru. Z pěti vzájemných zápasů s Nory čeští junioři všechny vyhráli, do branky proti nim tentokrát nastoupí Marek Mazanec.

Je jasné, že uspět budou chtít Norové právě v zápase s českým výběrem, proti dalším účastníkům "skupiny smrti" si moc šancí nedávají. To ostatně ukázal i jejich první zápas na šampionátu proti Švédsku, které si na Norsku vylepšilo sebevědomí vysokou výhrou 7:1. "Mimořádně důležitý je pro nás souboj s Čechy," vyhlásil po utkání kapitán norského týmu Andreas Stene.

Dá se tedy očekávat, že zápas s Nory nebude žádnou procházkou. A to bude mít český tým po tomto souboji jen pár hodin na odpočinek před prestižním zápasem s Kanadou. Ten je na programu už v úterý od 22 hodin a zámořský tým tradičně nebere nic jiného než vítězství. Na úvod turnaje Kanaďané porazili Rusko 6:3.

Program českých hokejistů na MS do 20 let (SEČ):
Úterý 28. prosince:
01:00ČR - Norsko
22:00Kanada - ČR (přímý přenos ČT4)
Čtvrtek 30. prosince:
21:00Švédsko - ČR (přímý přenos ČT4)
Sobota 1. ledna:
01:00ČR - Rusko (přímý přenos ČT4)
zápasy s Kanadou a Švédskem přinese Sport.cz v on-line reportážích

Reklama