Hlavní obsah

Hokejová dvacítka inkasovala od Kanady tvrdý náraz, prohrála 2:7

PRAHA-tv

Pořádný direkt obdržela česká hokejová reprezentace do 20 let ve svém druhém zápase na mistrovství světa ve Spojených státech. V Buffalu sice čeští mladíci překvapili Kanadu gólem už v první minutě, jenže favorit šampionátu se velmi rychle otřepal a nakonec nasázel soupeři hned sedm branek. Po výprasku 2:7 čeká český tým další zápas ve čtvrtek večer proti Švédsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejisté do 20 let

Článek

Proti Kanadě dostal v české brance tentokrát příležitost Filip Novotný a hned v první minutě se mohl se spoluhráči radovat. Honejskovi stačilo pouhých 49 vteřin, když si nabruslil na levou stranu a trefou k levé tyči si připsal druhý gól na turnaji. V deváté minutě vyrobil při rozehrávce minelu Jeřábek, který přihrál přímo volnému Kassianovi, naštěstí jej Novotný vychytal.

V patnácté minutě už ale neměl nárok. V oslabení puk přeskočil hokejku jednoho z českých obránců a Schenn vyrovnal. Vzápětí mohl vedení Česku vrátit Petr Straka, který doslova převálcoval kanadského gólmana, ale puk skončil za jeho zády až po posunutí branky. Následoval trest - Kanada využila další přesilovku, tentokrát se prosadil osamocený v levém kruhu pro vhazování.

Český tým byl v první třetině hodně pod tlakem, ale ve druhé části ukázali větší sebevědomí. Hlinka stihl při dojíždění puku trefit u mantinelu De Haana i ohrozit branku, nebezpečné střely si připsali také Nestrašil a Tůma. Svou tvrdost předvedli i Kanaďané, Kassian ramenem sestřelil Šenkeříka uprostřed kluziště a český obránce opustil kluziště na nosítkách.

Kanaďanův zákrok byl rozhodčími oceněn pětiminutovým trestem, jenže český tým zahrozil pouze při šanci Honejska a naopak vzápětí sám inkasoval. Obraně ujela dvojice Schenn, LeBlanc a druhý jmenovaný zakončil akci parádním blafákem. Sotva vypršela česká "přesilovka", hrálo se zase podle kanadských not.

Čeští mladíci se stále nechávali zatlačit do defenzívy a nestíhali se soupeřem bruslit. Ellis tak za netečného dozoru českých obránců zvýšil zblízka na 4:1  a před dalším gólem české barvy uchránil jen výborný zákrok Novotného před Schwartzem. Šestnáct vteřin před koncem třetiny ale nechal Řezníček nalevo prostor pro střelbu Eakinovi, který přidal pátý gól.

Ve třetí třetině skončil zápas i pro Martina Frka, který byl vyloučen za úder na hlavu a píchnutí hokejkou. Když se ještě nechal hloupě vyloučit Jeřábek a po něm zbytečně sekl soupeře brankář Novotný, hráli jsme ve třech a Kanaďané dvě dvojnásobné přesilovky efektivně využili.

Hokejové MS do 20 let on-line na Sport.cz:
Kanada - Česko 7:2on-line
Branky a nahrávky: 15. Schenn (Johansen, Ellis), 17. Schwartz (Schenn, Ellis), 30. Leblanc (Schenn), 34. Ellis (Schenn, Ashton), 40. Eakin (Cizikas, Gudbranson), 50. Barrie (Schenn, Ellis), 50. Cowen (Barrie, Leblanc) - 1. Honejsek, 56. Jeřábek (Pláněk) . Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Boman - Kekalainen (oba Fin.), Brown (USA). Vyloučení: 4:5, navíc Kassian - Frk oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 17 919.
Sestava ČR: Novotný - Jeřábek, Řezníček, Šenkeřík, Sedlák, O. Horák, Pláněk - Palát, R. Horák, Straka - Rachůnek, Nestrašil, Honejsek - Tůma, Hlinka, Orsava - Frk, Holík, Culek - Soudek. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Fischer a Terry Christensen.
Tabulka skupiny B:
1. Kanada2200013:56
2. Švédsko220009:16
3. Česko210014:73
4. Rusko200023:80
5. Norsko200021:90

Reklama

Související témata: