Hlavní obsah

VIDEO: Český hokejista na nosítkách, Kanaďané tvrdý zákrok obhajují

Jirka G. NovákSport.cz

Ten zákrok vypadal opravdu hrůzostrašně. Český obránce Petr Šenkeřík se rozjel z obranné třetiny a v okamžiku, kdy mu puk uprostřed kluziště sjel z hokejky, pocítil tvrdý náraz. Kanadský forvard Zack Kassian jej poslal k ledu tvrdým zákrokem, po kterém zůstal český hokejista dlouho ležet a opustil kluziště na nosítkách. Kassian byl vyloučen, ale v zámoří jeho zákrok ospravedlňují.

Foto: Brendan McDermid , Reuters

Petr Šenkeřík leží na ledě po zákroku kanadského hráče

Článek

Trenér Kanady Dave Cameron se okamžitě po vyloučení Kassiana pustil do rozhodčích, na hlavní sudí z Finska a Německa cosi ze střídačky vykřikoval. Po zápase se však mezi novináři choval distingovaně. "Nezáleží na tom, co si myslím," odbyl jejich dotazy .

To generální manažer Windsoru, kde působí Kassian, tak diplomatický být nemusel. "Evropští rozhodčí panikaří a dělají chybná rozhodnutí. Vždyť to bylo takřka ukázkové video, jak správně trefit hráče a mít přitom lokty a hokejku dole. Kassian byl vyloučen jen za to, že je větší a silnější než jeho protivník," rozčiloval se Warren Rychel.

Kanaďan Zack Kassian odjíždí od českého obránce Šenkeříkafoto: Reuters/Mark Blinch

"Zack je velký, takže když trefí kluka o něco menšího, pořádně to bolí. Viděl jsem ten zákrok na poslední chvíli, ale vypadalo to jako čistý hit," zastává se spoluhráče i Marcus Foligno. "Jen dokončil svůj náraz, to je součást hry, a takové věci se stávají," přidal se další Kanaďan Brett Connoly.

Komentátor TSN Pierre McGuire prohlásil, že vinu nese i Šenkeřík, protože neměl dostatečně upevněnou přilbu. A několik fanoušků Kanady po zákroku na adresu českého hráče vykřikovalo: "Měj hlavu nahoře!".

Kassian nebude moci nastoupit v dalším zápase juniorského MS proti Norsku a není vyloučen ani dodatečný trest. "Nemohu svoji hru změnit. Vždyť to je jeden z důvodů, proč jsem se dostal do kanadského týmu. Ale už je po všem, uvidíme, jak to dopadne," řekl Kassian a zajímal se o stav českého hráče. "Doufám, že je v pořádku, slyšel jsem, že už se cítí lépe," dodal.

Reklama