Hlavní obsah

Musíme zlepšit obranu, tvrdí junioři před silvestrovskou bitvou s Ruskem

Předvedli lepší výkon, než v zápase s Kanadou, přesto i po utkání se Švédskem museli odjíždět z ledu se svěšenou hlavou. Česká hokejová reprezentace do dvaceti visí na mistrovství světa v USA nad propastí. Pokud chce postoupit do čtvrtfinále, musí o silvestrovské noci porazit Rusko. Jinak čeká tento výběr stejně jako před rokem jen skupina o udržení.

Foto: Doug Benz , Reuters

Švédského útočníka Cehlina se snaží zastavit Martin Frk (vlevo) a Bohumil Jank

Článek

"Musíme mít větší disciplínu, pečlivou obranu. Útočná fáze nám fungovala, měli bychom toho využít," řekl serveru hokej.cz hlavní trenér české dvacítky Miroslav Přerost, jehož potěšil zlepšený výkon týmu. "I za stavu 3:5 jsme věřili, že to můžeme zdramatizovat. Střídačka žila, povzbuzovali jsme se. Ale pak dali Švédové šestý gól a to rozhodlo. Bohužel," konstatoval.

Junioři se stejně jako s Kanadou dostali do vedení, ale pak inkasovali několik branek v řadě. "Bylo to podobné, dali jsme první gól a pak si asi mysleli, že to dál půjde samo. Bohužel, podcenili jsme to, přestali hrát. A oni nás přetlačili," uznal kvality soupeře útočník Jakub Culek. "Proti Rusku potřebujeme lepší obranu. A také kvalitnější oslabení," dodal.

Asi nestíháme, řekl brankář Novotný

O chybách v obraně vědí své brankáři českého týmu, proti Švédsku si zachytali Marek Mazanec i Filip Novotný. "Jít do zápasu v 26. minutě, to není nic příjemného. Byl jsem sice zahřátý, ale museli jsme do oslabení a já hned dostal gól," mrzelo Novotného, který střídal svého kolegu ve druhé třetině. "Musíme zlepšit defenzivu a s obránci víc komunikovat. A také je třeba hlídat si vyloučení. S Kanadou jsem udělal jedno hloupé já, také proti Švédům nás tresty stály výsledek. Nevím, z čeho to vyplývalo, asi nestíháme," cituje Novotného hokej.cz.

Nejlepším hráčem posledního zápasu byl útočník Martin Frk, který byl na ledě u všech českých branek, přičemž dva góly vstřelil sám. "Ty dva góly mě těší, ale je škoda, že vlastně k ničemu nepomohly," litoval nejmladší forvard týmu.

Reklama

Související témata: