Hlavní obsah

Prospal na MS nepojede, má problémy s třísly

Útočník Václav Prospal se nezúčastní hokejového mistrovství světa, které začne v pátek v Moskvě. Hráč zámořského celku Tampa Bay Lightning nedostal povolení od klubového lékaře. ČTK o tom informoval generální manažer reprezentace Zbyněk Kusý. "Nedostal povolení s ohledem na problémy s třísly. Kdyby s tím hrál, hrozilo by, že nestihne ani začátek další klubové sezóny," uvedl Kusý na adresu dvojnásobného mistra světa, který závěr letošního ročníku NHL dohrával jen díky zvýšené péči lékařů.

Článek

Jedenatřicetiletý centr, jenž startoval i na posledních olympijských hrách v Turíně a na Světovém poháru, odehrál za Tampu v letošní sezóně všech 82 zápasů v základní části, v kterých vstřelil čtrnáct branek a připsal si 41 asistencí. V play-off, v němž hráči Lightning vypadli v prvním kole s New Jersey, nasbíral odchovanec českobudějovického hokeje dalších pět bodů za gól a čtyři finální přihrávky.

Vedení českého národního týmu se v těchto hodinách ještě snaží dohodnout na startu s Prospalovým klubovým spoluhráčem a mistrem světa z Německa 2001 obráncem Filipem Kubou. I on musí v úterý absolvovat povinnou výstupní zdravotní prohlídku, podle dostupných informací by však měl být třicetiletý obránce v pořádku.

Reklama