Hlavní obsah

Neměli jsme svůj den, smutnil po prohře s Němci Hadamczik

MOSKVA

Dlouhých jedenáct let od nešťastného Světového poháru 1996 neprohrála česká hokejová reprezentace důležitý mezistátní zápas s Německem. Na mistrovství světa trvala série neporazitelnosti s naším západním sousedem ještě o mnoho let déle. O to více trenéra Aloise Hadamczika mrzela porážka 0:2 na úvod osmifinálové skupiny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

„Bolí mě to hodně,“ přiznal kouč těsně po čtvrtečním utkání. „Ale po jedné porážce nemůžeme sklonit hlavu a mít poraženeckou náladu. Je nutné to vstřebat, ten zápas už nevrátíme. Musíme se z toho poučit a myslet už na další zápasy,“ tvrdil Hadamczik optimisticky v chumlu českých novinářů.

Svým svěřencům nechtěl nic vytýkat. „Hráči dali do zápasu maximum a stálo je to hodně sil. Teď si musí odpočinout, vyspat se z toho. A jít do dalších utkání s čistou hlavou,“ tvrdil Hadamczik. Jeho týmu prý tentokrát chybělo potřebné štěstí. „Nevycházela nám střelba, neodrážely se k nám správně puky... Zkrátili jsme intervaly střídání, zkoušeli měnit útoky. Nic nepomohlo, prostě to nebyl náš den,“ krčil trenér rameny.

Na závěr neopomněl vyzdvihnout výkon německého týmu. „Němci sehráli výborný zápas. Dobře bruslili a předváděli plné nasazení. Hráli velice zarputile a aktivně. Nemohli jsme najít recept na překonání jejich obrany. A velmi dobře jim zachytal brankář,“ připomněl výkon Dmitrije Kotschnewa. Příběh hrdiny včerejšího zápasu si budete moci přečíst na stránkách Sport.cz ještě v pátek odpoledne.

Reklama