Hlavní obsah

Padla i varianta s Eliášem, na soupisku dopsán Rolinek

MOSKVA

Žádná posila ze zámořské NHL už s největší pravděpodobností české hokejisty na mistrovství světa v Moskvě neposílí. Padla i možnost příjezdu Patrika Eliáše, který s New Jersey stále bojuje v play-off. Na soupisku týmu tak byl dopsán i útočník Tomáš Rolínek. Měl by nastoupit už v následujícím zápase se Slovenskem, třináctým útočníkem bude jeden z dvojice Balaštík, Novotný.

Článek

V nominaci na sobotní zápas visí nejistota jen nad obráncem Barinkou, který má natažené tříslo a vynechal páteční trénink. V brance opět nastoupí Roman Čechmánek. „Chytá teď velmi dobře, jeho výkony jsou nyní nadstandardní. Takže by nebylo dobré i přes náročnost těch následujících zápasů měnit gólmany,“ prohlásil hlavní trenér Alois Hadamczik.

Po zápase s Německem měl kouč pohovory s hráči. „Vyříkali jsme si věci, které jsme dělali špatně. Co mohlo být provedeno jinak. Samozřejmě nelze pořád vyhrávat, ale mužstvo si nemůže nechat vnutit od soupeře obranný systém. Musíme více střílet a dávat góly. Útočníci se musí více prosazovat ve hře jeden na jednoho,“ vyjmenoval nedostatky z prohraného utkání.

Rolinek: Dovolená konečně skončila

Z pardubického útočníka Tomáše Rolinka spadla po dopsání na soupisku nejistota. „Už mi to připadalo jako dovolená. Akorát jsem trénoval a koukal na hokej z tribuny,“ usmíval se hráč, pro nějž to od začátku nebylo v Moskvě jednoduché. Stále musel zpovzdálí sledovat, jak se mění jména dalších možných posil týmu.

„Vnímal jsem to už před mistrovstvím, nezbývalo mi než čekat a doufat. Stejně jsem to nemohl ovlivnit,“ tvrdil a prozradil, že s napětím sledoval výsledky NHL a čekal, co bude dál. V dosavadním průběhu turnaje sledoval zápasy jen z tribuny. „Dalo se vypozorovat hodně věcí,“ řekl hráč, jenž by měl nastoupit v útoku s Markem a Bednářem.

Reklama