Hlavní obsah

Trenér Hadamczik není hlavním viníkem

MOSKVA

Zůstane Alois Hadamczik trenérem reprezentace i po moskevském průšvihu? O rezignaci neuvažuje s tím, že má smlouvu ještě na příští sezónu. S ostrou kritiku i hlasy žádající jeho hlavu ale musí počítat a nemusí být ani tak nespravedlivé. Mužstvo totiž po slibném vstupu do turnaje ztratilo herní svěžest, což mohla ovlivnit i hráči rozpačitě přijatá procházka na Rudé náměstí, nařízená místo tréninku před utkáním s Němci.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Trenér Alois Hadamczik hovoří s kapitánem Davidem Výborným na tréninku v Moskvě.

Článek

K němu pak tým přistoupil vlažně a nečekaná prohra mu nadlouho vzala tvář. Trenér dost nesmyslně lpěl i na drhnoucí přesilovkové souhře se Sýkorou, který se s přibývajícím počtem zápasů vyloženě trápil. Před důležitým soubojem se Slováky zase manažer Kusý trval na přísně utajeném stěhování do luxusnějšího hotelu, i to bylo zbytečné rozptýlení.

Za Hadamczikova dvouletého působení u reprezentace skončilo českým vítězstvím jen 24 z 61 zápasů. Přesto se loni mohl chlubit medailí z olympiády i MS, jenže letos se s týmem stěží dostal do čtvrtfinále. Je tedy první na ráně a určitě by mu prospěla jistá sebereflexe, ale určitě není hlavním viníkem.

Problém je hlubší, český hokej při slábnoucí kvalitě extraligy ztrácí domácí zdroje a při šampionátu zůstává odkázán na ochotu hráčů z NHL přijet reprezentovat. Až podle jejich kvality a počtu lze určit ambice týmu. Pokud výkonný výbor přece jen sáhne k výměně trenéra národního týmu, není Hadamczikově nástupci co závidět.

Reklama