Hlavní obsah

Kanada s Finskem posilují před mistrovstvím světa z NHL

OTTAWA

Jména dalších sedmi hráčů pro mistrovství světa v Moskvě zveřejnilo vedení kanadské hokejové reprezentace. Jsou mezi nimi i čtyři loňští vítězové Stanleyova poháru s Carolinou - držitel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off brankář Cam Ward, obránce Mike Commodore a útočníci Eric Staal s Justinem Williamsem.

Článek

Ze St. Louis přislíbili účast zadák Barret Jackman s forvardem Jamalem Mayersem a z Columbusu útočník Jason Chimera.

"Smůla Caroliny v boji o play-off byla štěstím pro kanadskou reprezentaci. Tito hráči mají zkušenosti s velice náročnými situacemi a budou pro nás neocenitelní," řekl zámořským médiím generální manažer Kanady Steve Yzerman. Celkem nominoval už dvanáct hokejistů.

Od minulého týdne ví kouč Andy Murray, že může využít edmontonského brankáře Dwayna Rolosona, obránce Erika Brewera ze St. Louis a útočníky Ricka Nashe z Columbusu, Shana Doana z Phoenixu a Mika Cammalleriho z Los Angeles.

V nejbližších dnech byl měli k týmu přibýt ještě dva hráči a dalších devět zřejmě vzejde až z týmů vyřazených v prvním kole play-off. Kanadu čeká před šampionátem v úterý 24. dubna přípravný duel v Tampere s Finskem, o čtyři dny později vstoupí do turnaje duelem s Německem.

Za Finsko i hříšník Peltonen 

Zatím šest posil ze zámořské NHL pro mistrovství světa v Moskvě mají jistých hokejisté Finska. Trenér Erkka Westerlund může počítat s brankářem Fredrikem Norrenou z Columbusu, obráncem Lassem Kukkonenem z Philadelphie, útočníky Tuomem Ruutuem a Tonim Salmelainenem z Chicaga, Nikem Kapanenem z Phoenixu a Villem Peltonenem z Floridy. Ten se v minulých dnech "proslavil" výtržností s klubovým spoluhráčem Edem Belfourem při zapíjení konce základní části.

Zdravotní potíže nedovolí startovat v Moskvě Sakuovi Koivuovi z Montrealu a zřejmě ani dalšímu útočníkovi Ollimu Jokinenovi z Floridy. Šampionátu se nezúčastní také Ossi Väänänen z Colorada, další bek Joni Pitkänen a útočník Sami Kapanen z Philadelphie.

Finové budou posledními soupeři českých hokejistů v přípravě na šampionát. Oba celky se utkají v duelech o konečné třetí místo v Euro Hockey Tour nejdříve ve čtvrtek v Helsinkách a potom o dva dny později v pražské Sazka Aréně. Nominaci na utkání ještě Westerlund nezveřejnil. Současný kádr ještě doplní finalisté finské ligy z mistrovského Kärpätu Oulu a Jokeritu Helsinky. V Kazani, která v pátek prohrála v boji ruský titul s Magnitogorskem, mají Finové gólmana Miku Noronena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články