Hlavní obsah

Zraněný Bondra odřekl Slovákům účast na MS

BRATISLAVA

Zkušený hokejista Chicaga Peter Bondra neposílí slovenskou reprezentaci na mistrovství světa v Rusku. Devětatřicetiletý kanonýr se musel kouči Júliu Šuplerovi omluvit kvůli nedoléčenému zranění krku, jež ho donutilo předčasně ukončit sezónu NHL.

Foto: www.princeton.edu

Peter Bondra na letošním mistrovství světa dres Slovenska neoblékne.

Článek

Devětatřicetiletý mistr světa z roku 2002 přitom chtěl na šampionátu startovat, čemuž nahrával i fakt, že tým Blachawks skončil daleko za postupem do play-off. "Bohužel stále nejsem v pořádku. Mám bolesti v krku a stále mi chybí cit v prstech pravé ruky. S trenérem Šuplerem jsem byl v pravidelném kontaktu, ale dále už to nemůžu natahovat," řekl Bondra listu Pravda.

Rodák z ukrajinského Lucku, jenž jako jediný Slovák nastřílel v NHL přes 500 gólů, utrpěl vážné zranění 29. prosince po tvrdém zákroku Brada Stuarta z Bostonu. Poranění ho limitovalo prakticky po celý zbytek sezóny, kterou ukončil ještě před jejím závěrem.

Bondra je tak dalším z řady hráčů z NHL, kteří museli Šuplerovi odříct účast na šampionátu v Moskvě. Zranění zabránilo v cestě do Moskvy například dvojici z Colorada Petru Budajovi a Marku Svatošovi či Jozefu Stümpelovi z Floridy.

V příštím týdnu se naopak k týmu připojí montrealský brankář Jaroslav Halák a kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Reklama

Související témata: