Hlavní obsah

Gólman Lašák odřekl hokejový šampionát, bude si léčit páteř

TRENČÍN

Pardubický brankář Ján Lašák nepomůže slovenským hokejistům na mistrovství světa v Moskvě. Pozvánku trenéra Júlia Šuplera odmítl kvůli zdravotním problémům. Kouč si tak po Peteru Budajovi z Colorada musel škrtnout dalšího adepta na brankářský post.

Článek

Naopak k týmu se již připojil Jaroslav Halák z Montrealu, brzy ho bude následovat čerstvý mistr Švédska Karol Križan a možná i jeho rival z finálové série Rastislav Staňa.

Lašák ale na tréninkový kemp do Trenčína nedorazí. "Jano má přetrvávající problémy s páteří. Potřebuje se doléčit, proto pozvánku odmítl. Ale vážil si jí a v budoucnu neodmítá reprezentovat," řekl Šupler pro oficiální stránku Slovenského hokejového svazu na adresu jedničky Pardubic, s nimiž získal v extralize stříbro.

Už v pondělí se v Trenčíně bude trenérovi hlásit po oslavách mistrovského titulu sparťanský obránce Richard Stehlík. Další finalisté z Čech i Švédska by měli své rozhodnutí oznámit dnes. Staňa z Linköpingu si vzal čas na rozmyšlenou, neboť ho také po klubové sezóně trápí zdravotní problémy. Križan by měl domů přiletět v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata: