Hlavní obsah

Slovákům před MS odřekl další gólman Staňa

Slovenská hokejová reprezentace přišla před moskevským šampionátem o dalšího osvědčeného brankáře. Po Petru Budajovi a Jánu Lašákovi dostal trenér Július Šupler omluvenku i od Rastislava Stani, který do soboty bojoval o titul ve švédské lize. Gólmana Linköpingu a mistra světa z roku 2002 trápí třísla.

Foto: ČTK/AP

Slovenští hokejisté Rastislav Staňa (vpravo) a Karol Križan se zdraví po finále švédské hokejové ligy.

Článek

Podle webové stránky slovenského svazu je navíc nadále nejistý start Karla Križana, mistra Švédska s týmem MODO. V posledním zápase si také natáhl třísla. "Přijede do tréninkového kempu, až po jeho návratu na Slovensko uvidíme rozsah zdravotních problémů. Řekl mi ale, že na šampionát pojede, i kdyby měl jen jednu nohu," uvedl Šupler.

Na pondělním srazu v Trenčíně trenér přivítal nové posily - gólmana Jaroslava Haláka, který v posledních týdnech zářil v dresu Montrealu, ale do play-off NHL se nedostal, a čerstvého mistra české extraligy se Spartou obránce Richarda Stehlíka. "Z pozvaných mi chybí jen brankář Miroslav Hála, který má zvýšenou teplotu, bere antibiotika a nemůže trénovat," řekl slovenský kouč.

V úterý se k mužstvu připojí největší hvězda současného reprezentačního výběru obránce Bostonu Zdeno Chára a také pardubický útočník Miroslav Hlinka. V rámci přípravy na MS se Slováci utkají ve středu s Rakušany ve Vídni a o den později přivítají ve Skalici Lotyšsko. Šampionát začne 27. dubna.

Reklama

Související témata: