Hlavní obsah

Ujfaluši je zpátky: Chybí mi větší herní jistota

HAMBURK

Poprvé po třech měsících se na bundesligovém trávníku objevil reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši, který si 6. prosince natrhl postranní kolenní vaz. Sobota ale nebyla šťastným dnem pro návrat, jeho Hamburk totiž prohrál v Rostocku vysoko 0:3. Ujfaluši však měl ze svého výkonu radost. BUNDESLIGA OČIMA TOMÁŠE UJFALUŠIHO

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Ujfaluši na reprezentačním srazu před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

"Prohra samozřejmě štve, ale osobně jsem měl z výkonu radost z toho pohledu, že po týdnu tréninků s mužstvem jsem vydržel fyzicky, nebál jsem se chodit do soubojů a hlavně koleno vydrželo. Pochopitelně to ještě není ono. Především mi chybí větší herní jistota. Tu bych měl získat co nejdříve, protože jinak se cítím dobře. Chce to znovu naplno zažít tréninkový a zápasový rytmus a co nejvíc toho odehrát.

Bohužel mužstvu se nedaří. V Hamburku jsme hráli zase na tři obránce, což nám vysloveně nesedí. Kouč neví, jak mužstvo postavit, dělá změny, posouvá hráče v sestavě a není to dobré. Asi se budeme muset co nejdřív vrátit k zažitému systému na čtyři obránce. Ten vyhovuje lépe i mně.

Vždyť v Rostocku jsme během dvanácti minut prohrávali o dvě branky. Tu druhou mi trochu přičítali na vinu. Spoluhráč ale netrefil míč a já se snažil vyběhnout a nechat soupeře v ofsajdu. Bohužel to nevyšlo a zpátky už jsem to nestihl.

Zápas jsem vydržel celý. V našem mužstvu přišel na trávník David Jarolím až po přestávce a Milan Fukal zůstal na lavičce. V týmu Rostocku potkal stejný osud mého bývalého spoluhráče z Olomouce Michala Kováře.

Prohra o tři góly byla moc, ale boj o Pohár UEFA ještě rozhodně nevzdáváme. Co se mne týká, těším se na každý další zápas. Pokud by mne trenér Brückner povolal už na přípravný zápas proti Irsku, budu jen rád, ale spekulovat o tom nechci. Hlavně aby mi vydrželo zdraví. Do formy se určitě dostanu rychle. Motivaci mám velikou."

Reklama

Související témata: