Hlavní obsah

Bude nutná řeč v kabině, hřímal Čechmánek

MOSKVA

Znovu podal excelentní výkon na hranici svých možností, na šampionátu v Moskvě patří Roman Čechmánek ke spolehlivým hvězdám hokejové reprezentace. Jenže když jeho spoluhráči nevstřelí ani branku, přijde jeho snažení vniveč. Tak jako v zápase s Německem, které Češi senzačně prohráli 0:2. Čechmánek snášel porážku s outsiderem dost nelibě.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Německý hráč Aleksander Polaczek se snaží dotlačit do branky puk pod českým brankářem Romanem Čechmánkem.

Článek

„S takovým výkonem jsme prostě nemohli mít šanci. Těžko se mi utkání hodnotí, ale je to pořád o stejných věcech. Nezkušenost musíme nahradit obětavostí, třeba se vrhnout do střel a jít bezhlavě za pukem. Je nutné bojovat, jít do utkání v pohybu a s maximálním nasazením, to vše nám chybělo,“ vyjmenovával český brankář nedostatky týmu v prvním zápase osmifinálové skupiny.

Čechmánkovi se nezamlouvala pasivita všech hráčů. „Musíme hrát a ne stát na ledě a jen čekat, co se bude dít. Když se nedaří, musí se na ledě nechat všechno. To se nám tentokrát nepovedlo,“ vykládal nazlobeně. Jeho samotného poslední soupeř nijak nepřekvapil. „Německo není soupeř, který by se porazil sám. Oni hráli svůj typický hokej, uzavřeli střední pásmo. Ale my nešli důrazně do branky,“ připomněl další chyby.

Teď je podle zkušeného gólmana třeba rozebrat zápas mezi sebou. „Sedneme si v šatně, zavřeme dveře, a snad už příště zahrajeme lépe. Asi bude nutná nějaká řeč v kabině, takhle nemůžeme pokračovat. Na druhou stranu to nelze donekonečna pitvat, či nést jako trauma. Musíme na to zapomenout a soustředit se na další zápasy,“ zakončil své vystoupení před českými novináři.

Reklama