Hlavní obsah

Rusové byli příliš silní, hráče zlomil gól v úvodu třetí části

MOSKVA

Po dvě třetiny vydrželi čeští hokejisté držet krok s největším favoritem na zisk titulu světových šampionů. Druhý gól hned na úvod třetí třetiny ale jejich snahu o vyrovnání zmařil, od té chvíle už bylo na ledě jen jedno mužstvo. Čtvrtfinálové utkání s Ruskem opět ukázalo střeleckou nemohoucnost českého výběru, což byla nakonec hlavní příčina toho, že mistrovství světa v Moskvě pro ně skončilo příliš brzy.

Článek

„Když nedáte Rusům dvě třetiny gól, tak můžete očekávat, že dřív nebo později nějaký z protiútoku dostanete. První dvě třetiny jsme odehráli dobře, ale po druhé brance jsme začali hrát otevřený hokej, což byla chyba. To přesně vyhovovalo ruskému týmu, který má skvěle individuálně vybavené hráče. Po třetí brance jsme poznali, že už ten zápas není v naší moci,“ přiznal po zápase reprezentační kouč Alois Hadamczik a popřál domácím celkový triumf v turnaji.

Vzadu dobré, ale ofenzíva nefungovala

Hráči uznali, že narazili na mimořádně silného protivníka. „Mají tady spoustu hvězd, individuálně je to výborné mužstvo. Navíc jsou hodně hladoví po úspěchu, na který už čekají hodně dlouho,“ tvrdil útočník Petr Čajánek. „Můžeme si říkat co chceme, ale ta jejich síla v útoku je ohromná. Po dvou třetinách to sice vypadalo nadějně, ale pak už to byl jejich zápas,“ přidal se brankář Roman Čechmánek.

V posledních čtyřech zápasech dali Češi jen pět branek. „Kdybychom dali gól, tak to mohlo být jiné. Nevyužili jsme přesilovky a šancí jsme měli poskrovnu. Mužstvo hrálo dobře dozadu, ale ofenzíva nefungovala podle našich představ,“ smutnil Čajánek, který byl hodně zklamaný. „Jet na dovolenou? Já měl v plánu tady ještě pět dní hrát hokej,“ nevěděl, co teď s volným časem.

Plekanec: Chtěli jsme zase překvapit

Zklamání prožíval i Tomáš Plekanec, přesto plánuje, že se ještě na některé zápasy šampionátu podívá alespoň v televizi. „Dvě třetiny jsme byli víc jak vyrovnaným soupeřem, ale ten gól pár vteřin po začátku třetí třetiny rozhodl. Chtěli jsme překvapit všechny lidi, kteří nám zase nevěřili. Ale bohužel to tentokrát dopadlo jinak,“ dodal.

Reklama