Hlavní obsah

Bříza: Občas se prostě spadne na zadek

PRAHA

Žádnou tragédii nedělá z vyřazení českých hokejistů ve čtvrtfinále mistrovství světa bývalý reprezentant a současný generální manažer pražské Sparty Petr Bříza. Někdejšího skvělého gólmana zarazila nízká produktivita našich hráčů, neúspěch ale bere sportovně. „Vždyť Rusové, ale i Kanaďané by o tom mohli vyprávět,“ říká v komentáři pro Sport.cz.

Článek

„Neviděl jsem všechny zápasy našich, z osmifinálové části jsem mohl sledovat jen část duelu s  Kanadou a potom zápas s Ruskem. Z toho mála, co jsem viděl, mě ale zarazilo, jaké měl náš tým problémy prosadit se před soupeřovou brankou.

Tohle nás většinou netrápilo. V minulých letech jsme nebyli opticky lepší, ale dokázali jsme se prosadit. Letos jsme neměli štěstí, kdybychom ve druhé třetině zápasu s Ruskem využili některou z příležitostí, zápas by se asi vyvíjel jinak, na sbornou by dolehl tlak domácího prostředí.

Nerad bych ale označil naše vystoupení na šampionátu za propadák a snášel důvody co se mělo udělat lépe. Měli bychom si vážit toho, že je spíš pravidlem, že si naši hokejisté jezdí pro úspěch. A měli bychom si uvědomit, že občas se prostě spadne na zadek. Vždyť Rusové, ale i Kanaďané by o tom mohli vyprávět. To je prostě sport.

Nemám rád generály po bitvě, ty horké hlavy, které po takových zápasech najednou vědí nejlépe, co se mělo udělat. Na to bychom potřebovali hlubší retrospektivní analýzu. Každý může mít na věc svůj názor. Já říkám, že trenér dělal, co mohl, a laciné odsuzování není na místě.“

Reklama