Hlavní obsah

Svěrkoš: Místo večeře mě čekala nemocnice

PRAHA

Dvacetiletý český útočník Mönchengladbachu Václav Svěrkoš má v úvodu jarní části bundesligy parádní fazónu. Gól v minulém kole do sítě Brém ještě na body nestačil, ale talentovaný fotbalista se trefil i v sobotu ve Stuttgartu, a zajistil tak Borussii překvapivou remízu 1:1. NĚMECKÁ FOTBALOVÁ LIGA OČIMA VÁCLAVA SVĚRKOŠE

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

"Bojujeme o záchranu, takže každý bodík má pro nás cenu zlata. Ve Stuttgartu to s námi moc dobře zprvu nevypadalo, po pěti minutách jsme inkasovali gól od Szabicse, ovšem oslavy domácímu trenéru Felixi Magathovi, který ve stém zápase vedl svůj tým, jsme pak pokazili. Soupeř má mladý kádr, který boj o titul zřejmě psychicky moc dobře nezvládá.

Po půlhodině mě v hlavičkovém souboji trefil Živkovič, a protože domácí fotbalista protestoval, sudí Kessler jej vyloučil. Je zajímavé, že i minule se na mně vyfauloval jeden ze soupeřů. Jenže přesilovka netrvala dlouho, rozhodčí to kompenzoval a dva fauly našeho beka Gaedeho během snad minuty odměnil žlutými kartami, tak obě mužstva dohrávala v deseti. A já navíc s pěti stehy na čele, které jsem si odnesl jako památku na další hlavičkový souboj a další úder loktem.

Moje vyrovnání přišlo až čtyři minuty před koncem. Ideálně za obranu mi prostrčil balón šikovný mladík Broich, naše zimní posila. První střela se odrazila od obránce zpátky ke mně a už jsem se dostával dost z úhlu. Všiml jsem si však, že brankář Hildebrand čeká dorážku nahoru, tak jsem balón pod ním stačil posunout do sítě.

Klidně jsme mohli ve Stuttgartu vyhrát. V nastaveném čase domácí kopali roh, ale míč se dostal ke mně na půlicí čáru. Počkal jsem na spoluhráče a přihrál do ideální pozice Korzynietzovi, jenže on místo střely zkoušel ještě protlačit balón úplně zbytečně do strany na van Houdta, ke všemu ještě do ofsajdu. Byl jsem nepříčetný.

Po návratu domů jsem místo večeře a krátkého posezení se spoluhráči musel vyrazit s lékařem do nemocnice, kde už ale nebylo třeba ránu sešívat dalšími stehy, prý bude stačit ošetření sponkami ještě z průběhu zápasu. Ani mě moc nemrzelo, že jsem s ostatními nebyl, důležitější je, že jsme se udrželi nad pásmem sestupu. Postarali jsme se o velké překvapení, ale největší senzací je asi klopýtnutí Bayernu v Bochumi.

Samozřejmě jsem rád, že se mi střelecky daří, už se cítím na hřišti daleko klidnější. Teď snad nemusím mít obavy, že bych zase vysedával na lavičce. Víc si toho dovolím a už si mě oblíbili naši skvělí fanoušci. O víkendu mi udělal velkou radost i Baník, který vyhrál v Liberci. Hned po utkání jsem si s kluky volal. Moc jim přeju zisk mistrovského titulu."

Reklama

Související témata: