Hlavní obsah

Šampionát v nejmodernější hale Evropy

PRAHA

Neuvěřitelné průtahy a zvraty provázely výstavbu nové arény, tak nutné pro pořadatelství MS 2004. Pro stánek sloužící nejdůležitějším zápasům šampionátu se postupně měnila místa výstavby i samotní investoři. Výsledek ale nakonec stál za to - Praha má nyní jednu z nejkrásnějších a nejmodernějších multifunkčních arén na světě.

Foto: SAZKA

Sazka Arena

Článek
Fotogalerie

Za vše může společnost Sazka, která oproti předchozím zmatkům s investory v létě 2001 poskytla potřebné záruky a pustila se do projektu Sazka Arena v lokalitě bývalé ČKD Lokomotivka ve Vysočanech. Zde bylo nejprve nutné zlikvidovat dosavadní objekty a provést sanační práce a v říjnu 2002 byl položen základní kámen budoucí haly.

O sedmnáct měsíců později už zbrusu nová a upravená Sazka Arena přivítala první návštěvníky, kterých se do haly na hokejový zápas vejde sedmnáct tisíc. A o jejich pohodlí je  náležitě postaráno. V hale funguje celkem sedm restaurací, dvanáct stylových barů, dvě kavárny a 29 středisek rychlého občerstvení od známých světových firem.

Ještě větším komfortem jsou pak obklopeni majitelé luxusních lóží, tzv. skyboxů, jichž je v hale celkem šestašedesát. Každý z nich pojme 15 - 20 lidí a ti mohou obývat buď samotný salónek s barem, nebo zasednout do privátního balkónu se sedadly přímo v hledišti. Součástí každého skyboxu je samostatné sociální zařízení a exkluzivní je i samotná výbava.

Uvnitř je možné najít dvě plazmové obrazovky , telefonní linku, připojení na internet nebo bezpečnostní schránku. Samozřejmostí každého skyboxu je privátní číšník schopný se o Vás kdykoli postarat. Zároveň jsou v ceně dvě parkovací místa uvnitř haly.

Skyboxy jsou určeny a koncipovány pro velké firmy a instituce, pro které bude jejich vlastnictví otázkou prestiže a jakousi lobby při řadě nejen obchodních jednání. Při nárocích na větší kapacitu jsou firmám v hale k dispozici ještě čtyři tzv. Party boxy, kde je až šedesát míst.

Pamatováno je ale i na obyčejné fanoušky. Pro ty je v hale připraveno 1560 tzv. klubových sedadel. Ta jsou umístěna těsně pod skyboxy a jejich majitelé získají kromě vstupenek na pravidelné akce i předkupní právo na všechny další události a spoustu dalších výhod. Sedadla s nejlepším výhledem přímo u hrací plochy jsou pak označována jako komfortní sedadla s nadstandartními rozměry a čalouněním.

Ať už ale v Sazka Areně sedíte kdekoliv, máte postaráno o skvělý výhled. A to díky unikátní konstrukci střechy, která nemá ve světě obdoby. Střechu o průměru 135 metrů totiž nedrží žádné podpůrné sloupy, nýbrž je doslova posazena na  železobetonové nosné konstrukci. Divák tak má z každého místa v hale skvělý výhled na hlavní dění.

Výjimečný je i elektronický pás po obvodu haly, kde jsou sdělovány různé informace či zajímavosti, nebo se jeho prostřednictvím burcují diváci. Ti ještě více ocení obří videokostku nad ledem, o jejíž obsah se stará vnitřní televizní okruh a vlastní televizní studio.

Sazka Arena nebude sloužit jen hokeji. Díky  možnosti variabilního přestavění spodních řad  se zde budou moci konat i muzikály, opery či koncerty. Rovněž není nemožné upravit halu pro potřeby atletického šampionátu či tenisového mistrovství.

Lokalita ve Vysočanech byla pro Sazka Arenu vybrána i pro skvělou dostupnost. V bezprostřední blízkosti se nachází stanice metra, zastávky tramvají i autobusů, ale i dvě železniční tratě. Součástí Sazka Areny je i menší, tzv. Univerzální hala určena pro pořádání událostí s menší diváckou účastí. Kapacita Univerzální haly, propojené se sousední Arenou průchozím koridorem, dosahuje téměř 2 300 míst pro sedící diváky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články