Hlavní obsah

Málka vyřazení z reprezentace bolí

PRAHA

O víkendu už brankář Roman Málek tušil, že se na něj žene cosi zlého. V zápase proti Rusku v Ostravě nedostal šanci a předpokládal, že neblahou novinku o vyřazení z kádru pro MS mu kouč Lener oznámí už cestou vlakem do Prahy. Nakonec si ale ortel vyslechl až po příjezdu do hotelu Corinthia.

Foto: ČTK

Roman Málek v reprezentačním dresu

Článek

"Objevilo se pár náznaků, takže jsem s tím trochu počítal," řekl gólman svazovému serveru hokej.cz. V rámci sezóny odchytal Málek na výbornou tři turnaje Euro Hockey Tour, ale větší vliv na jeho vyřazení z kádru pro šampionát má zřejmě jeho překvapivá výměna ze Slavie do Plzně.

Nechtěl ho Růžička?

Tehdy v lednu se nerozešel v nejlepším se slávistickým bossem a Lenerovým asistentem Růžičkou. Kdysi ideální vztahy mezi nimi stále houstly, komunikace vázla. "Nechci spekulovat, kdo v tom má prsty, ale hlavní kouč je Lener, takže je to jeho rozhodnutí, na které má právo," tvrdí nyní Málek.

.:ANKETA:
Co říkáte na vyřazení R. Málka z týmu pro MS? Hlasujte na konci článku

Gólmanovi, jenž letos dovedl dlouho tragickou Plzeň až do semifinále extraligy, nepomohlo vyřazení Nashvillu, za který sezónu v NHL ve velkém stylu odchytal Tomáš Vokoun. "Jakmile jsem se dozvěděl, že Voky přijede, měl jsem jistotu," tvrdil Málek, před kterým dostal přednost Dušan Salfický a v kádru je stále i sparťanský Petr Bříza.

Mrzí to moc

Lener nyní vsadil na zkušenější gólmany. Pro pozici třetího brankáře zřejmě počítá se Salfickým, který je proslulý svými vtípky, jimiž udržuje dobrou pohodu v kabině. "Kdo ví, kdy zase bude mistrovství světa v Praze. Mrzí mě to moc, ale život jde dál," litoval Málek.

Reklama