Hlavní obsah

Lener má přetlak, pro Čajánka místo nezbylo

Jirka G. NovákSport.cz

Petr Čajánek si na mistrovství světa v Praze a Ostravě s největší pravděpodobností nezahraje. Pro centra St. Louis Blues v mužstvu, připravujícím se na šampionát, zkrátka nezbylo místo. Trenéři národního týmu mají momentálně k dispozici téměř 30 hráčů a to ještě čekají na další posily. Po vyřazení z play-off NHL jsou volní Šlégr, Havlát, Ručinský a Malík.

Foto: ČTK

S Petrem Čajánkem už trenéři české reprezentace nepočítají

Článek

"Pro Petra Čajánka by zbylo jen místo třináctého útočníka a to by pro hráče jeho kvalit bylo málo," vysvětlil na středečním setkání s novináři v Senohrabech asistent trenéra národního týmu Antonín Stavjaňa. "Jeho možné povolání bychom řešili až tehdy, kdyby se některý z útočníků zranil v závěrečném přípravném utkání s Kanadou," naznačil.

Přednost dostal Havlát

Místo Čajánka by trenéři rádi uvítali Martina Havláta z Ottawy, ale jeho příjezd, stejně jako možné posílení o obránce Bostonu Jiřího Šlégra, není jisté. Oba hráči musejí ještě v zámoří projít několika výstupními testy, jasno by mělo být během tří dnů.

Nejasná situace je i kolem obránce Vancouveru Marka Malíka, který konec sezóny zřejmě dohrál s neupřesněným zraněním. Jeho příjezd je tedy hodně nepravděpodobný. Naopak ale hlavní kouč Slavomír Lener může počítat s jeho spoluhráčem Martinem Ručinským. Ten by měl do Čech dorazit v sobotu.

Dnes v Senohrabech, zítra znovu do Prahy

Hokejový tým strávil dnešní den v Senohrabech v hotelu S.E.N., kam dorazil po ranním tréninku v pražské Sazka Areně. "Chtěli jsme trochu narušit ten stereotyp. Je to lepší než strávit čtyři dny v kuse v hotelu," prozradil účel změny působiště Stavjaňa. "Zítra po snídani se tým vrací do Prahy do hotelu Corinthia," přiblížil další plány.

Stavjaňa zároveň prozradil, že pro čtvrteční utkání s Kanadou dostanou volno Jiří Dopita, Josef Vašíček, Jan Hlaváč a Martin Škoula. Po zápase by pak trenéři měli oznámit první verzi nominace pro MS. Mezi brankáři už je prakticky jasno, v obraně a útoku by mělo prozatím zůstat po jednom volném místě.

Reklama