Hlavní obsah

Kanaďané se v Praze těší na poslední test

PRAHA

Kanadští hokejisté už mají za sebou tři přípravné zápasy, ale teprve čtvrteční duel s Českou republikou jim má údajně naznačit, jak jsou na tom pár dní před mistrovstvím světa doopravdy s formou. Svého soupeře považují vedle sebe za spolufavorita na zlaté medaile, o něž budou ve Vídni usilovat potřetí za sebou.

Článek

"Pořád pracujeme na naší hře. Ještě nejsme tam, kde chceme být," řekl po úterním tréninku kouč Marc Habscheid. Dnes Kanaďané měli volno, což je den před zápasem netradiční. V pražském hotelu Corinthia Towers se jen sešli na týmovou poradu.

Kdo vyhraje přípravný zápas v Praze?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Se svými pomocníky chce trenér hlavně zlepšit obranu. "Hodně hráčů letos působilo v týmech, kde se moc nebránilo, a zase si na to budou muset zvyknout," uvedl Habscheid.

Brodeur chytat nebude

Ten proti českému týmu nasadí do branky místo superhvězdy Brodeura, jemuž dal volno, náhradníka Luonga. Brodeur se ani nenavlékne do dresu, role dvojky připadne Turcovi. Luongo byl v brance na minulých dvou šampionátech a pamatuje v Praze loňský debakl s českým týmem 2:6.

Jen osm hráčů z nominované třiadvacítky hrálo v této sezóně pravidelně. Hokejisty už otázky na jejich formu unavují. "Pořád se o tom mluví. Teď ukážeme, co v nás je," řekl před pražským duelem útočník Brendan Morrison. Kanaďané zdaleka nevezou na šampionát to nejlepší, co mají díky výluce k dispozici. V týmu nejsou šéf Lemieux, kanonýr Sakic, úřadující vítězové Stanley Cupu St. Louis, Lecavalier a Richards ani zadáci Blake s Prongerem.

Smyth: Proti Čechům se vždycky hodně nadřeme

I tak ale v týmu zbývá dost hráčů, kteří Čechy vyřadili v semifinále loňského Světového poháru. Kanaďané očekávají podobně perný duel. "Připadá mi, že hrají spíš americkým než evropským stylem. Mají většinu hráčů z NHL, vždycky se proti nim hodně nadřeme," uvedl Ryan Smyth.

Zdravotní problémy měl jen obránce Ed Jovanovski, který v pondělním zápase v Lotyšsku odstoupil se zraněnou kyčlí po první třetině a v úterý netrénoval. Jiný zadák Redden, který v Rize nehrál, se naopak po zranění třísel na led vrátil. Oba by měli být podle kouče do šampionátu v pořádku.

Reklama

Související témata: