Hlavní obsah

Souboj Slovenska s Ruskem nabídl parádní představení

Slovenští hokejisté nabídli na mistrovství světa ve Vídni v souboji proti Rusku fanouškům pořádný nervák. Slovenský tisk označil duel za parádní bitvu hokejových titánů, v Rusku si zase libují, že se neopakovala tři roky stará historie, kdy sborná se Slováky prohrála ve finále. Rusové se díky remíze 3:3 dostali do čela skupiny a podle listu Sovětskij sport projevili více vůle a charakteru.

Článek

"Takovou sbornou jsme ještě neměli," rozplývalo se nové vydání ruského deníku Sovětskij sport, který neopomněl kritizovat vídeňský led.  List Gazeta označil Stadthalle za "vídeňskou baňu", saunu, ve které musí hráči bruslit a střílet góly. "Led na Floridě je hrozný, ale ve Vídni ještě horší," nechal se slyšet Viktor Kozlov, který hrál dlouho za Floridu Panthers.

Ruská sborná je nezlomitelná

Hokejky se lámou, ale ruská sborná je nezlomitelná, začal svůj článek k pondělnímu utkání list Sport-Express. Narážel tak na několik soubojů, při kterých kromě ran a odřenin trpěly i hokejky. Podle listu to byli Slováci, kdo často provokoval soupeře k osobním střetům. "Je to jejich styl, typický pro Slováky i pro Čechy. Trenéři nás na to upozornili, přáli si, abychom se nezúčastňovali konfliktů a hráli jen svou hru," řekl autor posledního ruského gólu Viktor Kozlov.

Ruský tisk zaujali i slovenští fanoušci. "Jsou vidět na všech zápasech svého mužstva, jsou přezdobeni státní symbolikou, neskutečně hlasití a muzikální," píše Sport-Express. "Byli vidět nejen na tribunách stadionu, ale obsadili i parky a hospody v jeho okolí a své mužstvo podporovali i tam. Na zápase s Ruskem bylo na tribunách z osmi tisíc diváků šest tisíc Slováků."

Bylo to jak rockový koncert

"Atmosféra ve Stadthalle připomínala díky tisícům slovenských fanoušků rockový koncert a oba týmy nabídly divákům netuctový hokejový hit," míní o zápase, který skončil remízou 3:3, slovenský deník Pravda.

Zároveň připomíná, že Slovensko si zajistilo postup ze základní skupiny, kterou může ještě i vyhrát. Ve středu proti Rakousku se prý bude soupeřit nejenom na ledě, ale i v hledišti.

Deník Sme hlásá, že Slováci měli Rusy "dlouho na lopatě", když vyrovnávající gól do sítě Jána Lašáka padl 141 vteřin před koncem zápasu. "Remíza v oboustranně výborném utkání je však spravedlivá, náš soupeř si v závěrečné třetině vynutil silný tlak. Bod je pro slovenský tým cenný," tvrdí komentátor.

Reklama

Související témata: