Hlavní obsah

Češi jsou před duelem s Německem v pohodě

VÍDEŇ

Pohoda panuje v kádru české hokejové reprezentaci před druhým utkání na světovém šampionátu. Dopolední rozbruslení mělo lehčí tempo, hráči cvičili opět zakončení a přesilovky. Uvolněnou atmosféru nejlépe potvrdila největší hvězda národního celku Jaromír Jágr, který se v průběhu tréninku na střídačce bez problémů nechal vyfotit s místním pořadatelem.

Článek

Po dopoledním tréninku si hráči pochvalovali relativně lepší led. "Teď ráno to bylo lepší, celkem se to dalo. Večer to bude o něčem jiném, s diváky v hledišti bude led bezpochyby horší," říká kapitán reprezentace David Výborný.

Jak dopadne utkání Česko - Německo?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Kvalitu ledu řešil na svém pondělním střetnutí i direktoriát turnaje. Českou výpravu tam zastupoval Zbyněk Kusý. "Ode dneška budou přestávky mezi třetinami 18 minut místo původních patnácti," jmenoval první změnu, která má přinést lepší led. "Pořadatelé také nasadí do práce tři rolby," doplnil Kusý.

Stěhování skončilo

Turnajový výbor se také rozhodl zrušit tréninky v Albert-Schultz Halle, kam musely celky stěhovat své vybavení. "Nikam se už stěhovat nebudeme, všechny tréninky budou ve Stadthalle. Zkrátí se jejich délka na třicet minut, přestávka mezi jednotlivými tréninky bude 15 minut," vysvětlil generální manažer české výpravy.

Pořadatelé se rovněž zavázali, že sníží teplotu v hale. "Nejsem si příliš jistý, že se jim to povede. Někdy mám pocit, že odpovědní lidé z IIHF chtějí vše rychle odbýt. Naopak nám zase připomněli, že před rokem byly v Praze také problémy s ledem. To ale bylo jen ve středovém kruhu kvůli reklamě a jen před startem mistrovství," vzpomínal Kusý.

Národní tým čeká druhý start na šampionátu, soupeřem jim bude od 20:15 výběr Německa. I tento duel budete moci sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: