Hlavní obsah

Volný čas reprezentantů: PlayStation, karty a filmy

VÍDEŇ

Různou zábavu volí ve volném čase čeští hokejoví reprezentanti. Někdo nejradši odpočívá na hotelu, někteří hrají oblíbené hry na konzoli PlayStation, jiní mastí karty. Příjemným zpestřením volného času je i sledování populárních českých komedií. Ty mohou sledovat nejen na hotelu v místnosti masérů, ale i v týmovém autobuse.

Článek

Sledovat filmy tedy mohou hráči i během přesunu z hotelu do Stadthalle. Má to jen jednu nevýhodu. Nikdy nevíte, kolik z filmu stihnete shlédnout. Reprezentace má k dispozici vlastní autobus, který si pro šampionát pronajala. "Jen mi tam chybí stevardky," žertoval David Výborný.

Jeden film vyjde podle jeho slov přibližně na tři cesty, pokud se jízda neprotáhne. "Dneska jsme jeli třeba jenom pětatřicet minut, což bylo v pohodě," říkal po úterním tréninku Výborný.

Výborný cestu autobusem tráví hraním karet. Společně s Hlaváčem, Ručinským a Jágrem. "Hrajeme cvika, což je něco jako mariáš," vysvětlil kapitán reprezentace přítomným českým novinářům. "Zatím je nejlepší Džegr," odpovídá na otázku ohledně nejlepšího karbaníka.

V hotelu sdílí pokoj se spoluhráčem z pražské Sparty Janem Hlaváčem, který má zatím na mistrovství roli náhradníka. "Bubák na pokoji věčně není, takže pohoda. Jsem tam docela dost sám. On chodí hodně do Prátru, takže je to pohoda," směje se Výborný.

Hejda nosí Svobodovi pití

S volným časem na hotelu si ví rady i brankářská trojka reprezentace Adam Svoboda. "My trávíme hodně času na internetu," vysvětluje opora německého Norimberku v letošním ročníku.

Pokoj Svoboda sdílí s obráncem Janem Hejdou. "S Hejdičem se známe od šestnácti let z nároďáku, takže je vše úplně v pohodě. Je mladší, takže mi chodí pro pití," říká spokojeně Svoboda.

Ten jako zkušenější má i další výhody. "Jsem starší, takže chodím spát dřív. Hejdič pak všechno pěkně pozhasíná. Naopak ráno vstávám dřív, což se mu moc nelíbí a nadává," přibližuje denní režim Adam Svoboda.

Pohoda je z českých reprezentantů cítit na každém kroku. Rozdávají úsměvy, srší vtipy. Zatím mají důvod ke spokojenost, úvodní duel proti Švýcarsku zvládli. V úterý večer je čeká další souboj. Tentokrát proti houževnatým Němcům.

Reklama