Hlavní obsah

On-line: Česko vs. Německo

PRAHA/VÍDEŇ

Sledujte on-line reportáž z druhého vystoupení českých hokejistů na mistrovství světa v Rakousku. Po úspěšném vstupu do turnaje, kdy porazili 3:1 Švýcarsko, změří svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky síly s Německem, utkání ve vídeňské Stadthalle začíná ve 20:15.

Článek

Německým hokejistům se vstup do turnaje nevydařil, v prvním utkání skupiny D prohráli s Kazachstánem 1:2. Houževnatě bránící soupeř s destruktivním zaměřením by si proto chtěl ze střetnutí s jedním z hlavních favoritů šampionátu alespoň bod, který by jej vzdálil vidině boje o záchranu v elitní skupině MS.

Trenér Růžička ale soupeře odmítl podcenit. "Viděl jsem jejich zápas s Kazachstánem a přišlo mi, že obraně hrají hodně osobně, přehušťují pásmo, ale americký trenér Poss jim vštěpuje i tlak na brankoviště. V tom budou zřejmě nepříjemnější než Švýcaři, budou asi drzejší ve hře do těla. Na začátku turnaje mají i slabší mužstva ještě sílu, na to si musíme dát pozor," upozornil.

:. ANKETA
Jak skončí zápas českých hokejistů s Německem? Hlasujte v anketě na konci článku.

"Musíme je přehrát jako Švýcary. Zase mohou rozhodovat přesilovky, ale potřebujeme se prosadit i při hře pět na pět, Chceme hrát v tempu a být připraveni na jejich styl hry," soudí Růžička a prozradil, že nemá důvod měnit úspěšnou sestavou.

Také druhé utkání na MS proto absolvuje národní tým v tomto složení: Vokoun - Židlický, Fischer, Kubina, Špaček, Šlégr, T. Kaberle, F. Kaberle, Hejda - Jágr, Prospal, M. Straka - P. Sýkora, Výborný, Varaďa - Dvořák, Čajánek, Ručinský - Hemský, Vašíček, Průcha.

Tabulka skupiny D
1. Česko11003:12
2. Kazachstán21013:32
3. Švýcarsko21013:42
4. Německo10011:20

Reklama

Související témata: