Hlavní obsah

Šlégr chce udělat malé pohárky pro mistry

Josef PešoutSport.czPrávo

Nadšené ovace připravili obyvatelé Litvínova hokejistům Jiřímu Šlégrovi a Martinu Ručinskému při sobotní oslavě v areálu letního kina v Loučkách. Navzdory únavě z přetrvávajících oslav titulu oba světoví šampióni trpělivě absolvovali autogramiádu a vděčným příznivcům ukázali i repliku vítězné trofeje.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Mistr světa v hokeji Šlégr a Liběna Hlinková v zajetí oslav na Staroměstském náměstí v Praze.

Článek

"Jestli to půjde udělat, rád bych nechal pro členy vítězného mužstva vyhotovit zmenšeniny poháru," prozradil Jiří Šlégr s tím, že by si ho pak mohli všichni vystavit. Podobně před sedmi lety inicioval, aby si hráči po olympijském vítězství Naganu nechali zhotovit zlaté prsteny.

S úsměvem celý program sledoval 62letý otec reprezentačního útočníka Andrej Ručinský. "V Litvínově jsem v žácích trénoval nejen svého syna Martina, ale i Šlégra nebo Reichla. Abych řekl pravdu, tak letošní úspěch našich jsem čekal. Sešlo se silné mužstvo a byl jsem klidný i v hledišti ve Vídni. O titulu jsem nepochyboval," svěřil se Právu Ručinský starší, který viděl na vlastní oči nejen triumf svého potomka v Naganu, ale i jeho zlaté MS v Lillehammeru, Hannoveru či letos v Rakousku.

Šlégr nezapomněl na Ivana Hlinku, loni v létě tragicky zesnulého kouče národního týmu. "Byl to člověk, který nás moc naučil po hokejové i lidské stránce. Měli jsme jeho fotku ve vídeňské šatně a já na něj často myslel," vyznal se obránce.

Ručinského otec pak vyzradil i plány svého syna. "Na prvním místě je u Martina návrat do NHL. I když nemá smlouvu, slyšel jsem o zájmu Rangers, kde by se mohl zase sejít s Jágrem. V Evropě má nabídky ze Švýcarska a Ruska. K setrvání v Litvínově ho přemlouvat nebudu. Klubismus je minulostí a hráči jdou tam, kde jim zaručí peníze," shrnul realitu Ručinský starší.

Reklama