Hlavní obsah

Jágr podstoupil operaci zlomeného malíčku

PRAHA

Útočník Jaromír Jágr nakonec přece jen musel se zlomeným malíčkem levé ruky na operaci. Zranění hokejového mistra světa se během dovolené v Paříži zhoršilo a lékaři se rozhodli po rentgenovém vyšetření chirurgickým zákrokem Jágrovi prst narovnat.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Mistr světa v hokeji Jágr v zajetí oslav na Staroměstském náměstí v Praze.

Článek

Jágr se v neděli vrátil z Paříže, kde na tenisovém Roland Garros povzbuzoval kamaráda Radka Štěpánka. A vzápětí šel s prstem, uvězněným do té doby v sádře, na rentgen. Lékaři, kteří předtím operaci na 99 procent vyloučili, měli po prostudování snímků pro hokejovou hvězdu nepříjemnou zprávu.

"Kost špatně srostla. Od poslední kontroly se hnula, nebyla, jak měla být. Kvůli stabilizaci prstu byla operace nutná," řekl fyzioterapeut Pavel Kolář, za nímž Jágr chodí se všemi zdravotními problémy.

Dnes ráno byl Kolář u Jágrovy operace, která v nemocnici na Malvazinkách trvala přibližně dvacet minut. Pacientovi při ní doktoři vpravili do prstu tři stabilizační drátky, které mají prst zpevnit. Jágrovi je vyndají po šesti týdnech.

Zásadní překážka v přípravě by to pro třiatřicetiletého hokejistu být neměla. "Naštěstí je léto, Jarda si bude muset odpustit akorát tenis. Třeba na kole bude moct jezdit normálně," řekl hráčův osobní kouč Marian Jelínek. Podle něj bral jeho chráněnec dnešní zákrok s humorem. Jako památka na zranění mu zbudou jizvy po třech stezích.

Jágr zranění utrpěl na světovém šampionátu ve Vídni. V utkání v základní skupině jej německý bek Stefan Schauer sekl hokejkou. Útočník poté odjel do Brna, kde mu lékaři prst zafixovali. Jágr pak mistrovství se speciálně upravenou rukavicí dokončil a dovedl český tým ke zlatu.

Reklama