Hlavní obsah

Slovan Bratislava získal Radima Kucharczyka

BRATISLAVA

Slovenský hokejový mistr Slovan Bratislava získal do svého kádru dalšího českého hráče. Jak informuje oficiální webová stránka klubu, už na dnešním tréninku by se měl trenérovi Josefu Augustovi hlásit 26letý Radim Kucharczyk, který oblékal dres HC Energie Karlovy Vary.

Článek

Oba klubu se zatím dohodly na měsíčním hostování. "Po měsíci přehodnotíme působení Kucharczyka ve Slovanu. Máme však zájem, aby tento hráč dohrál sezónu v našem klubu," uvedl generální manažér Slovanu Maroš Krajči.

Český útočník by se měl stát oporou útoku mistrovského Slovanu, který po úspěšné loňské sezóně opustil rekordní počet jedenácti hráčů. Mezi nimi i takové hvězdy, jako kapitán slovenské hokejové reprezentace Miroslav Šatan a obránce Los Angeles Kings Ľubomír Višňovský.

Kucharczyk se stal se svými 181 centimetry a 87 kilogramy v sezóně 2001/2002 lídrem vsetínského klubu. Jeho výkonů si všimli i v zahraničí a krátce zkusil štěstí ve finském týmu Ilves tampere, kde dehrál 31 utkání. Následně se vrátil na Moravu a sezónu 2003/2004 dohrál v Třinci.

V průběhu další sezóny odešel do Karlových Varů. V české extralize odehrál Kucharczyk celkem 165 zápasů, v nichž vstřelil 45 gólů a na 41 přihrál. Za národní tým odehrál tři utkání, v nichž vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: