Hlavní obsah

Kubina s Prospalem český tým na MS neposílí

STOCKHOLM

Dvojice bronzových medailistů z letošních olympijských her v Turíně a úřadující mistři světa Pavel Kubina a Václav Prospal se na nadcházejícím světovém šampionátu v dresu české reprezentace nepředstaví. Jejich Tampa Bay sice v noci na dnešek evropského času počtvrté prohrála s Ottawou a vypadla ze Stanleyova poháru, ale jejich zdravotní stav jim nedovolí do Rigy odcestovat.

Článek

"Kubina má problémy s třísly. Hrál pod prášky a se speciálními gumovými kalhotami. Venca Prospal má rameno v takovém stavu, že v posledním zápase odehrál jen pár minut," řekl reprezentační trenér Alois Hadamczik novinářům po dnešním tréninku národního týmu ve Stockholmu, kde čeští hokejisté v pondělí nastoupí proti Finsku v zápase o konečné třetí místo v seriálu Euro Hockey Tour.

Z Rangers zřejmě přijedou pouze Průcha s Rozsívalem

Sezona v zámoří skončila i pro hráče New York Rangers, kteří prohráli všechny zápasy s New Jersey. Z početné české kolonie na Mannhattanu je však reálné doplnění kádru maximálně o útočníka Petra Průchu a obránce Michala Rozsívala, který má však také podle neoficiálních informací blíže nespecifikované zdravotní problémy.

Mimo hru jsou Jaromír Jágr, Martin Straka a Martin Ručinský, kteří po turínských hrách svou reprezentační kariéru ukončili. Jágr je navíc zraněný a stoprocentně fit není ani Ručinský.

Definitivně jasno by však mělo být v neděli večer, kdy se trenér i generální manažer Zbyněk Kusý mají spojit s jednotlivými hráči Rangers. Momentálně není vyloučen ani start Petra Sýkory a Marka Malíka, jenž má ale také problémy s ramenem.

Nad dalšími posilami visí otazníky

Povolání dalších možných posil ze zámořské NHL bude závislé na vývoji jednotlivých sérií v prvním kole Stanleyova poháru. Vedení českého týmu by do nominace rádo zařadilo zejména trojici útočníků z Montrealu Radek Bonk, Tomáš Plekanec, Jan Bulis či dvojici z Caroliny František Kaberle, Josef Vašíček. Svůj start v případě vyřazení již přislíbil Martin Erat z Nashvillu.

Stejně jako zámořské hvězdy sužují zranění po sezoně i hráče z domácí soutěže a zdravotní stav zabránil ve startu v Lotyšsku hned trojici elitních útočníků. Do začátku šampionátu už se totiž podle informací z týmu nestihnou dát dohromady Tomáš Vlasák, Petr Ton ani Ondřej Kratěna, kteří neodletěli ani do Švédska. "Tomáš Vlasák stále nemůže bruslit a hrát, i když jeho noha se malinko zlepšila. Ton říkal, že je to hodně špatné a stále na ruku nemůže. Jsme ale domluveni, že si ještě dnes zavoláme. Ondra Kratěna nemůže vůbec zatěžovat koleno a potřebuje delší dobu klid," dodal Hadamczik.

Reklama

Související témata: