Hlavní obsah

Průchu připravilo o účast na MS zraněné koleno

NEW YORK

Ani Petr Průcha neposílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Rize. Útočníka New Yorku Rangers připravilo o start na šampionátu zranění stejného kolena, které mu sebralo i sen o účasti na olympijských hrách v Turíně. Průcha se smutnou novinu dozvěděl po výstupní kontrole, kterou hráči v NHL končí sezónu.

Článek

"Vedení klubu mi po ní zakázalo start na mistrovství světa," řekl v úterý Průcha ČTK v telefonickém rozhovoru. V únoru si třiadvacetiletý objev sezóny při jednom souboji natáhl kolenní vazy a na ledě se objevil až po více než měsíční pauze.

A potíže se mu vrátily na konci základní části znovu. "Měl jsem s tím velké problémy. Musel jsem hrát s tejpem, ortézou a pod prášky," uvedl. Operace ale podle něj nebude potřeba, koleno je prý jen zesláblé. "Svalstvo kolem něj musí zesílit," řekl Průcha.

Ze sedmičlenné české kolonie v Rangers tak kouč Alois Hadamczik nemůže na mistrovství světa počítat s šesti hráči. Jaromír Jágr, Martin Straka a Martin Ručinský v národním skončili, obránci Marek Malík a Michal Rozsíval mají stejně jako Průcha zdravotní trable. Nejistá je situace Petra Sýkory, jenž je stejně jako Průcha křídelní útočník.

Reklama