Hlavní obsah

Útočník Bulis posílí české hokejisty na MS

MONTREAL

Útočník Montrealu Jan Bulis posílí hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Lotyšsku. Jeho tým v noci vypadl z bojů o Stanleyův pohár a 28letý pardubický odchovanec potvrdil, že je připraven obléci v Lotyšsku český dres. Řekl to v rozhovoru pro server SportovníNoviny.cz, podle kterého může tým posílit i Tomáš Plekanec. Naopak centr Radek Bonk na šampionát nedorazí.

Článek

Bulis uvedl, že byl s trenérem Hadamczikem v kontaktu několik týdnů. "Definitivně jsme se o mojí účasti dohodli v úterý," uvedl Bulis s tím, že do Rigy by měl dorazit ve čtvrtek. V reprezentaci debutoval loni na Švédských hrách a na olympiádě v Turíně patřil k nejlepším českým hráčům.

Pro Bulisův tým v NHL skončila sezóna zklamáním, mužstvo nevyužilo v sérii s Carolinou vedení 2:0 na zápasy. V úterý prohráli Canadiens čtvrtý zápas za sebou. "Je to škoda, mít náskok dvou zápasů a nepostoupit. Carolina měla i trochu štěstí, skvěle jí ale zachytal brankář Cam Ward," řekl Bulis.

Sám má za sebou bodově nejvydařenější sezónu v NHL. V základní části odehrál 73 utkání, v nichž nastřílel dvacet branek a připsal si stejný počet asistencí. V play-off pak v šesti zápasech jednou skóroval a jednou asistoval.

Po sezóně mu v Montrealu končí smlouva a podle svých slov by rád změnil působiště. "Dali mi jasně najevo, že mi končí smlouva, tím, že jsem moc nehrál. V play-off už jsem sice nastupoval pravidelně a dostával i hodně času na ledě, přesto bych rád zkusil štěstí jinde," uvedl Bulis, který do NHL naskočil před devíti lety ve Washingtonu.

Reklama

Související témata: