Hlavní obsah

Hokejisté před posledním tréninkem nervozitu nepřiznávali

PRAHA

Na poslední trénink hokejové reprezentace před odletem do Rigy se čeští hokejisté scházeli ve středu s jistou dávkou nejistoty. Do pražské T-Mobile Areny jich dorazilo třiadvacet, ale v tu chvíli se ještě čekalo na výsledky výstupních vyšetření trojice zámořských hráčů Židlický, Bulis, Plekanec, další dva hokejisté Richter a Erat se k týmu připojí později.

Foto: čtk

Jaroslav Bednář (vlevo) si porážku ve finále extraligy vynahradil nominací na MS.

Článek

Bylo tak jasné, že pro některé hráče zůstane start na šampionátu nenaplněným snem. "Nevím, jestli tuší, kteří jsou ohroženi, ale já jim to neříkal. Jak by pak ten trénink vypadal," tvrdil po skončení hodinového tréninku kouč Alois Hadamczik.

Před jeho začátkem rozdal hráčům rozlišovací dresy, nejvíce ohrožení hráči se podle všeho sešli ve "žluté" formaci, kterou tvořil jediný bek Blaťák a čtveřice útočníků Bednář, Marek, Hořava a Hubáček. "Nervózní určitě nejsem, já to neprožívám," tvrdil sparťan Jan Marek, když ještě netušil, že právě na něj zbude pomyslný Černý Petr. "Jsem strašně zklamaný, vůbec jsem to nečekal," prohlásil podle ČTK večer, kdy se o svém vyřazení dozvěděl.

Slávistický forvard Jaroslav Bednář působil jistěji. Přestože mu nominace na šampionát už několikrát unikla, tentokrát ve svůj start v Rize věřil. "Kdybych nedoufal, tak bych tu nebyl. Ale je pravda, že už se tím netrápím tak jako dřív," připouštěl.

Opatrný Rolínek

Mnohem méně mezinárodně ostřílený Tomáš Rolínek v účast doufal jen opatrně. "Pořád je tady útočníků hodně. Mě poprvé napadlo, že bych mohl jet do Rigy, až v pátek, když jsem mluvil s trenérem Hadamczikem," přiznal pardubický forvard.

Hráči se zúženou nominaci 28 jmen dozvěděli krátce po turnaji ve Švédsku. "Já se jen soustředil na své jméno, takže jsem ani pořádně nevěděl, koho dalšího trenér říkal," přiznával Bednář.

Pak už jmenovaným hráčům jen zbývalo sledovat, jak se budou vyvíjet série v prvním kole bojů o Stanley cup. "Ráno jsem se díval, jak to dopadlo. Ale že bych se v noci budil a chodil koukat na teletext? To ne," usmíval se Rolínek.

Kromě nekompletní žluté formace včera trénovali čeští reprezentanti v těchto pětkách - bílí: Kutlák, Hejda - Balaštík, Štefan, Prorok, modří: Krajíček, Škoula - Rolínek, Hlinka, Irgl, červení: Kaberle, Michálek -Tenkrát, Výborný, Hlaváč.

Další člen do kádru přibude ve čtvrtek, přímo na letišti se k týmu opět připojí Martin Richter. Dvojice z Montrealu Bulis a Plekanec by měla dorazit za týmem přímo do Lotyšska.

Reklama