Hlavní obsah

Rusové mají v nominaci z NHL pouze Ovečkina

MOSKVA

Hokejisté Ruska mají v nominaci na mistrovství světa v Lotyšsku jedinou posilu z NHL - útočníka Alexandra Ovečkina z Washingtonu. Nejproduktivnější nováček uplynulého ročníku prestižní zámořské soutěže je zároveň jediným krajánkem v pětadvacetičlenném kádru trenéra Vladimira Krikunova, protože ostatní hráči působí v ruské superlize.

Článek

Na šampionátu se neobjeví nejproduktivnější hráč sezóny v Rusku a hvězda mistrovské Kazaně Alexej Morozov. Stejně jako jeho klubový spoluhráč Sergej Zinovjev měl mít volno na závěrečný podnik Euro Hockey Tour a připojit se ke sborné po jejím návratu ze Stockholmu na pokračující přípravu v Novogorsku, ale oba bez omluvy nepřijeli.

Krikunov pro ně prý bude žádat od Ruské hokejové federace trest. Vedle některých hráčů, kteří vypadli pro zranění, chtěl Krikunov z NHL i Pavla Dacjuka z Detroitu, ale nepochodil.

V Rize tak bude Rusko reprezentovat totožný kádr, který udržel na Švédských hrách vedení v tabulce Euro Hockey Tour a ve finále série porazil Švédsko. Vypadli z něj útočníci Stanislav Čistov, Alexej Simakov a obránce Alexej Jemelin.

Rusko zahájí v sobotu proti Kazachům

Navíc si ve Stockholmu zranila koleno předpokládaná brankářská jednička Maxim Sokolov, který se podrobil operaci, ale Krikunov doufá, že by ještě mohl do turnaje zasáhnout. Podle předběžných zpráv byl Sokolov mohl v pondělí začít s tréninkem.

Vedení ruského týmu mělo zájem o gólmana Ilju Bryzgalova, který ale s Anaheimem postoupil do druhého kola Stanley Cupu. Rusové se ještě snaží získat někoho z tria hráčů Montrealu - Andreje Markova, Alexeje Kovaljova či Alexandra Pěrežogina.

Rusko vstoupí do turnaje v sobotu proti Kazachstánu, o dva dny později změří síly s Běloruskem a ve středu uzavře své vystoupení v základní skupině C proti Slovensku.

Nominace Ruska na mistrovství světa v Lotyšsku:
Brankáři: Alexandr Fomičev (CSKA Moskva), Sergej Zvjagin (Dynamo Moskva), Konstantin Barulin (Spartak Moskva),
obránci: Dmitrij Bykov, Denis Kuljaš (oba Dynamo Moskva), Grigorij Mišarin, Vadim Chomickij (oba CSKA Moskva), Andrej Kručinin (Togliatti), Vitalij Aťušov (Magnitogorsk), Kirill Kolcov (Omsk), Ilja Nikulin (Kazaň), Sergej Žukov (Jaroslavl),
útočníci: Jevgenij Malkin, Nikolaj Kulemin (oba Magnitogorsk), Sergej Mozjakin, Alexandr Nikulin (oba CSKA Moskva), Maxim Sušinskij, Alexandr Charitonov (oba Dynamo Moskva), Alexandr Semin, Denis Archipov (oba Chimik Moskevská oblast), Alexej Michnov (Jaroslavl), Igor Grigorenko (Čerepovec), Konstantin Gorovikov (Omsk), Danis Zaripov (Kazaň), Igor Jemeljejev (Petrohrad), Alexandr Ovečkin (Washington/NHL).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články