Hlavní obsah

Bulis: Léta v Montrealu byla zajímavá, ale stačilo to

RIGA

Jan Bulis by měl patřit k hráčům, od kterých se bude na mistrovství světa v české hokejové reprezentaci hodně očekávat. Také kvůli němu trenér Alois Hadamczik čekal do poslední možné chvíle, jak dopadne série play-off NHL mezi jeho Montrealem a Carolinou. Montreal vypadl ze hry o Stanley Cup v noci na středu, pár hodin poté oznámil kouč jeho nominaci, a v pátek odpoledne přiletěl Bulis do Rigy.

Článek

Na cestě z Montrealu do dějiště světového šampionátu strávil český útočník asi patnáct hodin. Sedm hodin trvala cesta z Montrealu do Prahy, kde společně se spoluhráčem Tomášem Plekancem čekali takřka pět hodin na spoj do Lotyšska. Tam letěl spoj další dvě hodiny a pak se ještě musel urychleně přemístit do haly kvůli vyřízení všech potřebných náležitostí k tomu, aby mohl nastoupit už ve večerním utkání s domácím týmem.

"Ještě jsme ani pořádně nespali, máme za sebou samé čekání. Snad bude ještě možnost se před zápasem aspoň trochu prospat," doufal Bulis po příjezdu při setkání s českými novináři. Na případnou únavu při zápase se ale předem vymlouvat nechce. "Musíme se s tím nějak vyrovnat. Uvidíme, jak se budeme cítit před samotným zápasem," tvrdí.

Rozhodl se až v úterý

Po olympijských hrách v Turíně si Bulis připíše další start na velké mezinárodní akci, ještě před pár dny však na účast na šampionátu vůbec nemyslel. "O nominaci jsem moc nepřemýšlel, vždyť jsme vedli 2:0 na zápasy. Pak se kouč ozval, jestli bych měl zájem jet. Rozhodl jsem se vlastně až někdy v úterý," přiznává, že do poslední chvíle věřil v postup Montrealu.

Nakonec to ale byly zřejmě jeho poslední zápasy v dresu Canadiens, po sezóně se totiž stane volným hráčem. "Pět let v Montrealu bylo rozhodně zajímavých, ale stačilo to," dává Bulis najevo, že je připraven hrát v jiném klubu. Rodák z Pardubic hrál dosud v NHL pouze za Washington a Montreal, v týmu Canadiens byl od sezóny 2000/01.

Reklama

Související témata: