Hlavní obsah

MS v hokeji on-line: Slovensko vs. Rusko

PRAHA/RIGA

Na vítězné vlně budou chtít zůstat ve středu hokejisté Slovenska. Po překvapivé prohře s Běloruskem v úvodu šampionátu v Lotyšsku rozstříleli svěřenci Františka Hossy v pondělí Kazachstán a dnes mohou připravit první porážku zatím stoprocentním Rusům. Sledujte poslední zápas slovenských hráčů ve skupině C v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Slovenští hokejisté se po dvou papírově slabých soupeřích utkají s prvním týmem ze světové špičky. "Musíme podat dobrý defenzivní výkon. Favoriti jsou oni, což je pro nás lepší," měl jasno útočník Tomáš Surový, který v pondělí nasbíral dva kanadské body za gól a asistenci.

Trenér Hossa se bude muset ve středu obejít bez svého syna, kapitána slovenského týmu Mariána, jenž zápas s Kazachstánem nedohrál poté, co se mu po tvrdém ataku soupeře ozvalo operované koleno. Hvězda slovenského kádru by měla být nicméně připravena na osmifinálové boje. Zranění třísel nepustí na led ani brankáře Jána Lašáka, a tak dostane šanci mezi tyčemi opět Karol Križan.

Ruský tým se po suverénní kanonádě proti Kazachstánu nečekaně natrápil s Běloruskem. V pondělním utkání dlouho prohrával a nakonec rozhodl o těsném vítězství 3:2 až v posledních šesti minutách. Trenér Krikunov dokonce roztrhl elitní útok Sušinskij, Malikn, Ovečkin, aby rozložil ofenzivní sílu do více řad.

Nakonec byl ale s výkonem svých svěřenců spokojený. "Čelili jsme možné porážce, ale hráči ukázali, co v nich je, a dotáhli zápas do vítězného konce," říkal uznale.

Vítězstvím v duelu s Rusy se Slováci mohou prodrat do čela skupiny C, záležet bude ale i na vývoji utkání Bělorusko - Kazachstán. Ruskému celku stačí k jistotě postupu do osmifinálové fáze z prvního místa i remíza.

Reklama

Související témata: