Hlavní obsah

MS v hokeji on-line: Kanada vs. Finsko

PRAHA/RIGA

Mezi hokejisty Kanady a Finska se na světovém šampionátu v Lotyšsku rozhodne o majitelích bronzových medailí. Předposlední utkání letošního mistrovství začíná v Areně Riga v 15:15 a jeho průběh můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Kanaďanům se v Lotyšsku nepodařilo postoupit do čtvrtého finále za sebou, v sobotním dramatickém semifinále nakonec podlehli Švédsku 4:5. Javorové listy propadly v úvodu zápasu a musely v průběhu celého utkání dotahovat náskok soupeře. Nakonec se Kanadě zásluhou Sidneyho Crosbyho podařilo snížit na rozdíl jediné branky, do prodloužení už ale zápas nedotáhla. Po zlatých šampionátech v Helsinkách a Praze tak úřadující vicemistři z Vídně budou bojovat alespoň o bronz.

Hokejisté Finska na medaili z mistrovství světa čekají už pět let, naposledy se z cenného kovu radovali v roce 2001 v Německu, kde podlehli až ve finále českému výběru, který tehdy uzavřel zlatý hattrick. Česká závora zastavila hráče Suomi i letos, když je nepustila do bojů o zlato a odsoudila je nejlépe ke třetímu místu.

Reklama

Související témata: