Hlavní obsah

Čtveřice hokejistů trénovala ještě sama, večer bude tým pohromadě

Ve čtvrtek i v pátek si zatrénovala osamocená čtveřice českých hokejistů Jan Hejda, Zbyněk Michálek, Jiří Novotný a David Krejčí v Sportplexe v Pierrefonds a v pátek už bude po příletu celé výpravy z Prahy národní tým pro závěrečnou přípravu na mistrovství světa v Kanadě téměř kompletní. Od soboty začne výběr trenéra Aloise Hadamczika nabírat tréninkové jednotky.

Článek

Výprava z Prahy má Montrealu přistát okolo 15:00 místního času, tedy přibližně ve 21:00 SELČ. Krátce po ní dorazí i Patrik Eliáš, před půlnocí je naplánován příjezd i Filipa Kuby a Tomáše Fleischmanna. V neděli by se měl k mužstvu připojit Martin Erat a jako poslední doplní výběr v Québeku den před začátkem turnaje obránce Marek Židlický. Obránce Karel Rachůnek z New Jersey se nakonec kempu nezúčastní.

Kvarteto hokejistů v zámoří čeká spolu s maséry Petrem Bílkem a Pavlem Vlašicem i generálním sekretářem svazu a vedoucím týmu Martine Urbanem a už se těší, až bude výprava kompletní. "Všechno to začne, budeme všichni pohromadě a začne se tu tvořit parta," řekl ČTK a serveru hokej.cz Michálek.

Zadák Phoenixu měl problémy se zápěstím, které jej sice ještě pořád trápí, ale účast na šampionátu to prý neohrozí. "Není to ideální. Stalo se mi to asi patnáct zápasů před koncem v Edmontonu při jednom souboji u mantinelu. Ale nebylo to zlomené, takže to půjde, i když to ještě bolí," připojil Michálek. Do Montrealu se i přes drobnou komplikaci přesunul ve středu. "Zjistil jsem cestou, že nemám pas. Zapomněl jsem ho doma. Změnil jsem si letenku a dorazil asi o dvě hodiny později," smál se.

Novotný: Trénink bez gólmana je nic moc

Centr Novotný zůstával v zámoří, protože si chtěl užít před šampionátem svého sedmitýdenního syna Jiřího. "Vyšli mi vstříc z reprezentace a povolili mi, abych zůstal v Columbusu. Já jsem se i dal dohromady. Měl jsem svalové zranění, poslední tři zápasy v sezóně jsem nehrál," podotkl Novotný. Také se těší až bude tým pohromadě. "Byli jsme ve čtyřech trénovat, ale není to bez gólmana nic moc. Udělali jsme si nějakou střelbu, ale je to tak akorát se zpotit," doplnil. Nováček národního týmu Krejčí z Bostonu alespoň poznal spoluhráče, podle svých slov zná jen z reprezentační dvacítky Ladislava Šmída a Martina Hanzala.

Maséři nastěhovali do Sportplexe v Pierrefonds všechny propriety potřebné k pohodě a přípravě týmu a mužstvo bude mít po svém příjezdu všechno nachystané. "Maséři udělali klukům kabinu. Oni si tam jen cestou ze zimáku vyhodí bágly. V šest večer chceme mít mítink," nastínil Urban program po příletu většiny týmu.

V sobotu i v neděli mají reprezentanti po dvou tréninkových jednotkách, v pondělí pak rozbruslení a přesun na přípravný zápas večer zápas asi 150 kilometrů vzdáleném Trois Rivieres s Francii. O den později ještě bude národní tým trénovat v v Pierrefonds a ve středu následuje přesun do dějiště turnaje v Québeku.

Místo pro kemp vybral při své inspekční cestě generální manažer týmu Zbyněk Kusý asi ze sedmi variant. "Je to sice dál, ale je důstojnější místo. Máme tam všechno, co potřebujeme," podotkl Urban k centru, kde jsou čtyři ledové plochy.

Reklama

Související témata: