Hlavní obsah

Plekanec sháněl lístky na Canadiens pro české reprezentanty

PIERREFONDS

V dresu Montrealu bojuje ve 2. kole Stanley cupu, o víkendu ale Tomáši Plekancovi přibyl ještě jeden úkol. Pro trenéry a některé hráče národního mužstva sháněl lístky na sobotní zápas Canadiens proti Philadelphii.

Článek

„Využili jsme té možnosti. Po dohodě se staršími hráči jsme zrušili sobotní odpolední trénink. Kluci si přidávali v posilovně. Byla by škoda nechat si ujít takovou možnost,“ tvrdil kouč Alois Hadamczik.

Funkce distributora vstupenek se ujal Plekancův kamarád Tomáš Kaberle. Když uhodila šestá, vyrazila česká výprava na hokej. Kolem jednotky jízdní policie a skrze davy fanoušků oblečených v červených dresech Habs se prodrala do Bell Centra. „Jednadvacet tisíc lidí udělalo pekelnou atmosféru, ale celkově vzato se na našich stadiónech fandí víc,“ nenechal se vyvést z míry nejvyšší muž české sestavy, karlovarský Petr Kumstát.

Sedmička hráčů působících v Evropě ale měla oči navrch hlavy, když světelná show provedla diváky historií montrealského klubu. Nadšení neznalo mezí poté, co se na ledové ploše objevil obří znak Canadiens. „Ten začátek byl úžasný, obrovská show pro lidi. Když jsme hráli v Liberci, tak fanoušci byli taky skvělí, jen se jich zkrátka do naší haly vejde třikrát míň,“ usmíval se gólman Marek Pinc. „Když ale člověk vidí NHL takhle zblízka, tak pozná, jak vypadá pravá hokejová válka,“ řekl Hadamczik.

Reklama

Související témata: