Hlavní obsah

Elitní útok hokejové reprezentace má na centru propojit Krejčí

QUEBEC

Kdepak Patrik Eliáš na centru! Příležitost zahrát si v elitním útoku dostane nakonec dvaadvacetiletý forvard Bostonu Bruins David Krejčí. Kouč Alois Hadamczik rychle zavrhl jednu ze zamýšlených variant a Eliáše poslal na levé křídlo, které je jeho tradičním postem. Na pravé straně první formaci doplňuje rychlík z Nashvillu Martin Erat. „David je šikovný hráč, který je schopen hrát velice rychle. Snad si vyhovíme,“ doufá Eliáš.

Článek

„Rozhodl hlavně Patrikův pocit z tréninků v Pierrefonds a také skutečnost, že už musíme jednotlivé útoky stabilizovat,“ rozprávěl trenér. „V tomto složení nastoupí první lajna proti Dánům.“ Původní myšlenka na složení řady s Kotalíkem záhy padla. Útočník Buffala se přesune do třetího útoku k Novotnému a Klepišovi.

Pro debutanta Krejčího bude hra mezi ofenzivními esy české sestavy Eliášem a Eratem tvrdou zkouškou. Že by v ní neuspěl, se však šternberský rodák nebojí. „Něco podobného jsem už zkusil v Bostonu, když se zranil nejlepší útočník Savard a já za něj musel zaskakovat na centru první řady. A zvládl jsem to, až jsem sám sebe překvapil,“ je Krejčí odhodlaný napodobit výkony z klubu i v reprezentačním dresu.

Eliáš původně tvrdil, že nemá problém hrát v útoku na jakémkoli postu, ale raději se přesunul na svou obvyklou pozici. Nejlépe placeného hráče Devils se v této sezóně snažil na roli centra předělat se střídavými úspěchy kouč New Jersey Brent Sutter. „Když Davidovi trochu pomůžeme, tak by nám to mělo klapat. On je velice šikovný hráč, který je schopen hrát velice rychle. Snad si vyhovíme,“ doufá Eliáš.

Reklama

Související témata: